Action Images
Action Images

Beskrvni Real remizirao sa Osasunom, Barcelona na pogon Messija i Griezmanna rutinski do pobjede

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.01.21. | 20:19

Kad je ovaj dvojac raspoložen, protivniku Barcelone sprema se teška večer.

U 18. kolu La Lige koje se igralo ove subote, na rasporedu je bilo četiri meča, međutim, ogled Atletica i Athletica je odgođen zbog snježnog nevremena koje je pogodilo Španjolsku.

Ipak, uzbuđenja osim po pitanju vremenskih uvjeta nije nedostajalo ni na terenu.

U popodnevnom susretu, derbi susret igrali su domaća Sevilla našeg Ivana Rakitića te jedno od iznenađenje sezone, Real Sociedad.

Na koncu su Andalužani teškom mukom slavili - bilo je 3:2, a apsolutni heroj domaće momčadi bio je mladi Marokanac Youssef En Nesyri sa hat-trickom - bio je strijelac u 4., 7. i 46. minuti ogleda. Za Sociedad su zabijali Diego Carlos i to bizarnim autogolom u 5. minuti te Isak u 15. minuti. Ivan Rakitić igrao je do 85. minute, kada ga je zamijenio Oscar.

Sevilla je ipak bila konkretnija momčad: imali su 60% posjeda, a ostvarili su i više prijetnji, ukupno 12, od čega je sedam otišlo u okvir gostujućeg vratar. Sociedad je 10 puta opucao, a četiri lopte iziskivalo je reakciju Bona.

U drugom susretu, Barcelona je gostovala u Granadi i uzela sva tri boda s uvjerljivih 4:0. Kada su raspoložene dvije ponajveće zvijezde ekipe, Antoine Griezmann i kapetan Lionel Messi, protivnicima se ne piše najbolje.

Francuz je načeo domaćine pogotkom u 12. minuti, a u 35. je servirao Messiju koji sjajno pogađa za vodstvo 2:0. Argentinac je pri samom kraju poluvremena još jednom fantastično zabio u 43. iz slobodnjaka za opuštanje pred drugo poluvrijeme, jer teško je zamisliti da su domaćini u stanju dostići ovakvu prednost i to protiv Koemanove momčadi.

U nastavku je samo sjajnu formu Griezmann potvrdio svojim drugim pogotkom u 63. minuti čime je postavio konačan rezultat. Direktan crveni je za domaćina zbog spoticanja Braithwaitea tik pred kazneni prostor zaradio Vallejo čime je zapečatio nade svoje ekipe da dođe makar do počasnog pogotka.

Ogled Osasune i Reala završio je nepopularnih 0:0. Madrižani, aktualni prvaci, nisu uspjeli slomiti otpor domaćina s dna ljestvice te im se Barcelona približila na samo tri boda zaostatka.

foto: Screenshot/rezultati.comfoto: Screenshot/rezultati.com



Tagovi

PrimeraBarcelonaLionel MessiAntoine Griezmann

Ostale Vijesti