REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

Benfica povela pa upisala prvi domaći poraz ove sezone, Porto na -7, prvenstvo i dalje nije gotovo!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.04.23. | 22:11

Presudio je Iranac Taremi pogotkom u 54. minuti, Musi mrvice u završnici

U velikom derbiju 27. kola Primeire vodeća Benfica je izgubila na svom terenu od drugoplasiranog Porta s 1:2, no sedam kola prije kraja i dalje imaju sedam bodova prednosti.

Benfica je povela autogolom Dioga Coste već u 10. minuti, da bi Porto se vratio u igru neposredno prije odlaska na odmor preko Uribea (45.). Pobjedu je gostima osigurao sjajni Iranac Taremi (54.).

Golove s utakmice pogledajte OVDJE

Hrvatski reprezentativni napadač Petar Musa ušao je u igru za Benficu u 87. minuti, ali u tom kratkom periodu nije uspio napraviti nešto čime bi se istaknuo.

Da je Benfica kojim slučajem slavila, prvenstvo bi na neki način bilo gotovo, dok je ovako Porto ipak ostavio nadu svojim najvjernijim navijačima da do kraja sezone mogu doći do novog naslova prvaka.

Inače, bila je 101. pobjeda Porta protiv Benfice, a u posljednjih pet međusobnih ogleda omjer je 4-0-1 za trenutno drugoplasiranu momčad Portugala. Bilo je ovo drugi poraz Benfice u 2023. godini i prvi otkako su od Brage ispali iz Portugalskog nogometnog kupa prije više od mjesec dana. Jednako tako, današnji poraz od Porta je prvi poraz Benfice ove sezone na domaćem terenu.

Benfica je današnjim porazom ostala na 71 bodu, dok je drugi Porto stigao do 64. (ri)



Tagovi

PortoBenfica

Ostale Vijesti