REUTERS/Evgenia Novozhenina
REUTERS/Evgenia Novozhenina

Belgija Rusiji zabila tri komada i najavila kandidaturu za titulu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.06.21. | 23:00

Dominantni Crveni Vragovi na otvaranju natjecanja.

Belgija je u ruskom Sankt Peterburugu kao službeni domaćin nadvisila realnog domaćina Rusiju s 3:0. Junaci utakmice bili su Romelu Lukaku koji je zabio dva pogotka (10’ i 88’), te Thomas Meunier koji je ušao u igru u prvom dijelu, zabio, a onda i asistirao Lukakuu za konačni rezultat.

Belgija je ovom uvjerljivom pobjedom potvrdila kandidaturu za prvaka Europe. Crveni Vragovi bili su dominantni protiv jedne ozbiljne reprezentacije i u niti jednom trenutku pobjeda Belgije nije došla pod znak pitanja. A još su igrali bez Kevina De Bruynea, a rekonvalescent Eden Hazard dobio je tek posljednjih 18 minuta.

Roberto Matrinez krenuo je s dvije izmjene u odnosu na generalku protiv Hrvatske. Na lijevoj strani je umjesto Nacera Chadlija krenuo Thorgan Hazard, a na stoperskoj poziciji umjesto Jasona Denayera Dedryck Boyata. Stanislav Cherchesov je započeo u 4-2-3-1 formaciji s Alexandrom Golovinom na ‘desetki’ i Artemom Dzyubom u samom vrhu napada.

Belgija je otvorila susret na najbolji mogući način. Iako je Rusija na početku imala prividnu inicijativu, Belgija je zabila već u 10. minuti. Dries Mertens je centrirao, ruski stoperi nisu se snašli, lopta je stigla do Romelu Lukakua koji, iako se na prvu mislilo da se nalazi u ofsajdu, iz dozvoljene pozicije zabio za vodstvo Belgije.

Pogodak Lukakua možete pogledati OVDJE.

Lukakuu je ovo bio 61. gol u 94. nastupu za Belgiju, a posebno impresivan bio je u posljednjih 15 utakmica u kojima je zabio 19 pogodaka.

Rusija je ubrzo imala prvu prigodu, no udarac Marija Fernandesa Thibault Courtois je sigurno otklonio.

U 27. minuti Thimothy Castagne morao je napustiti igru zbog ozljede, a unutra je ušao Thomas Meunier To se pokazalo kao dobra stvar za Belgiju jer je bek Borussije Dortmund šest minuta nakon ulaska zabio za 2:0.

Belgijci su kombinirali po lijevoj strani, T. Hazard je centrirao, Anton Shunin odbio loptu do Meuniera kojem nije problem bio pogoditi za 2:0.

Pogodak Meuniera pogledajte OVDJE.

U 38. Rusi su tražili penal, uključio se i VAR, no sudac nije pokazao na bijelu točku. Cherchesov je u prvom dijelu morao napraviti čak dvije izmjene. Nakon što je Cherishev zamijenio Kuzyayeva u 30., u 43. Karavaev je morao ući umjesto ozlijeđenog Zhirkova.

U nastavku gledali smo utakmicu bez prevelikih uzbuđenja sve do samoga kraja dvoboja. Rusija je pritiskala Belgiju, no Crveni Vragovi su jednostavno prekvalitetni. Nisu dopuštali pogrešku koja bi vratila Ruse u utakmicu.

Točku na “i” postavio je Lukaku u 88. Meunier je nakon gola upisao sjajnu asistenciju, proigrao je napadača Intera koji iz prve neobranjivo pogađa za svoj 62. pogodak u reprezentativnom dresu.

Treći pogodak Belgije pogledajte OVDJE.

U drugom kolu Belgija igra s Danskom, a Rusija protiv Finske.



Tagovi

Belgijabelgijska nogometna reprezentacijaRusijaRuska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2020Euro 2021Romelu LukakuThomas Meunier

Ostale Vijesti