WOLFGANG RATTAY/Action Images
WOLFGANG RATTAY/Action Images

Šok i pritisak su bili preveliki: Finci pobijedili Dance, Hojbjerg zapucao jedanaesterac (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.06.21. | 21:29

Igrač odluke bio je Pohjanpalo.

Treća utakmica Europskog nogometnog prvenstva pamtit će se po svemu, samo ne po nogometu. Nevjerojatne scene u kojima se Christian Eriksen sam od sebe srušio na travnjak pet minuta prije kraja prvih 45 minuta bile su nešto zbog čega je cijeli svijet zanijemio. Strah je bio sveprisutan, liječnici su desetku Danske oživljavali elektrošokerom, a utakmica je u konačnici bila i prekinuta.

Ipak, na inzistiranje obje reprezentacije, susret, koji je počeo u 18 sati, nastavio se u 20:30 sati. Danci su bili silno motivirani, htjeli su svojem veznjaku posvetiti pobjedu protiv skandinavskih rivala, ali šok je jednostavno bio prevelik.

Finska je u konačnici slavila na Parkenu u Kopenhagenu, rezultat je bio 1:0, ali dojam je da su danas svi pobijedili. Christian Eriksen je dobro, u bolnici je, na pretragama. Što će biti dalje, kako će se razvijati njegova karijera, hoće li više ikada biti onaj stari… Pitanja je puno, odgovora nigdje.

No, sve je to manje bitno. Jedino važno u ovom trenutku je da je Christian dobro. Jedino to, isključivo to.

Na Germanijaku ste mogli vidjeti sve što se događalo u tim teškim trenucima, a tijek događaja pogledajte u nastavku.

Što se tiče same utakmice, o njoj ćemo u najkraćim mogućim crtama. Jer, ponavljamo, nogomet i ishod ovog dvoboja sad djeluje kao nešto potpuno nebitno….

Danci su bili bolji u prvom poluvremenu. Opasno su prijetili Wind i baš Eriksen, ali mreža je mirovala. U nastavku, gosti su iskoristili šok u kojem su se nalazili Danci i u konačnici došli do velike pobjede.

Igrala se 60. minuta, Uronen je ubacio s lijeve strane, Pohjanpalo je izmakao pažnji Maehlea i iz blizine ugurao loptu u mrežu – 0:1

Pogodak Pohjanpala pogledajte OVDJE

Danci su imali najbolju moguću priliku doći do poravnanja u 74. minuti, ali je Hojbjerg s bijele točke bio neprecizan. Ali, tko ga može kriviti, zamislite samo što mu je u tim trenucima prolazilo kroz glavu… Znao je i on sam tko je predodređen za takve zadatke u Danskoj, a njega nije bilo na terenu…

Promašeni kazneni udarac pogledajte OVDJE

Do kraja utakmice Danci su bacili sve karte u napad, ali nisu imali snage doći do poravnanja.

No, iako su izgubili utakmicu, pobijedili su u nečemu puno važnijem, a to je jedino bitno.

Danci sljedeću utakmicu igraju za pet dana protiv Belgije, opet na Parkenu, dok Fince dan ranije očekuje susret protiv Rusije.



Tagovi

DanskaDanska nogometna reprezentacijafinska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2020Euro 2021

Ostale Vijesti