Bećiraj potpisao za već treći Dinamo: Ovo je najozbiljniji klub mojoj karijeri

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.02.16. | 08:42

Crnogorski napadač iz Dinamo Minska prešao u Dinamo Moskvu za 500 tisuća eura.

„Ja Dinamo volim, jer on mi je suđen“, legendarna je pjesma Bad Blue Boysa, koju ponekad komotno može zapjevati i Fatos Bećiraj.

Istina, crnogorski napadač nije ostavio predubok trag na Maksimiru, ali bio je solidan. Ono što je bitno za ovu priču jest da će Bećiraj, s 27 godina na leđima, već po treći puta u karijeri obući dres nekog Dinama.

Iz hrvatskog prvaka otišao je u Kinu, da bi nakon jedne sezone prošle godine osvanuo u Dinamo Minsku. Bjeloruski klub ostvario je lani povijesni uspjeh i plasirao se u skupine Europske lige. A fino je išlo i Bećiraju, koji je u godinu dana zabio 19 golova.

To mu je donijelo najveći transfer u karijeri – u Dinamo Moskvu. Potpisao je dobar ugovor, sve do 2019. godine, a Rusi su ga platili 500 tisuća eura.

„Sretan sam što sam došao u veliki klub. Znam sve o Dinamu jer sam ga gledao dok sam bio u Bjelorusiji. Ovo je najozbiljniji klub mojoj karijeri. Dat ću sve od sebe i nadam se da ću igrati dobro“, kazao je Bećiraj.

Dinamo Moskva je jedan od četiri velika kluba iz ruske prijestolnice, no zanimljivo je da nikada nisu osvojili rusku Premierligu. Trenutno imaju katastrofalnu sezonu i nalaze se na tek 11. mjestu, daleko udaljeni od Europe, a na samo pet bodova viška od zone ispadanja. Od poznatijih imena, Bećiraja će na Areni Khimki dočekati bivši ruski reprezentativni napadač Pavel Pogrebnjak i slovački internacionalni stoper Tomaš Hubočan.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Dinamo MinskDinamo ZagrebDinamo MoskvaFatos Bećiraj

Ostale Vijesti