Bayernu dvostruka kruna, u finalu Bundespokala pao Leverkusen (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.07.20. | 22:01

Relativno jednosmjerna utakmica u Berlinu. Bayern je na putu da potencijalno po prvi put nakon 2013. uzme trostruku krunu.

U finalu Njemačkog kupa Bayern je nadjačao na Olimpijskom stadionu u Berlinu Bayer Leverkusen s 4:2 i tako se ovjenčao još jednim trofejem ove sezone.

Bavarci su rano krenuli rješavati utakmicu u svoju korist. 16. je minuta, slobodan udarac tik iza crte šensaesterca, blago udesno. Blizu lopte je, između ostalih, David Alaba koji pomalo ‘’na prevaru’’ izvodi prekid bez pretjerano zaleta i lopta osjeda u lijevim rašljama Hradeckyja. Klupsa legenda na odlasku je podsjetila na svoje zlatne dane.

 

 

24. minuta i već je 2:0. Müller je spustio kretko jednu loptu za Kimmicha, a on je pronašao idealnom loptom u prostor natrčalog Sergea Gnabry, a on se zahvaljujući srtrelovitom koraku našao stopostotnoj prilici koju koristi. Jedva je prošla četvrtina utakmice a Bayern je već imao dvostruko vodstvo.  

 

 

U 59. minuti Bayern je stigao do 3:0. Pomalo čudna akcija, u kojoj je Neuer izbio dugu loptu praktički s bekovske pozicije, završila je tako da ju je primio možda najbolji goleador cijele Europe ove sezone, Robert Lewandowski, opalio odmah možda malo i nerezonski. Jak udarac, ali išao je ravno u Hradeckyja, no Finac se spetljao i lopta mu se umigoljila u prostor iza crte.

 

 

Vrlo brzo Bayer je smanjio. Demirbay je izveo odlično korner s desne strane lijevom nogom, a Sven Bender se odlično izborio za poziciju iz koje će doći glavom do udarca i smanjuje u 63.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/qVdP3" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Ivan Perišuć, po običaju, ušao je u 64. minuti, i to umjesto odličnog Francuza Kigsleya Comana. I opravdao je povjerenje – u 89. je minuti je proigrao odlično Lewandowskog nakon što je primio dobru loptu po lijevoj strani napada. Gurnuo je loptu kroz noge protivnika, a Poljak je majstorski potkopava za konačnih 4:1.

No to nije bilo sve od golova. Kai Havretz pogodio je u petoj minuti sudačke nadoknade s bijele točke za konačnih 4:2. Tako je Bayern osvojio svoj 24. Bundespokal i još jednu dvostruku krunu.

(foto: POOL/Reuters)


Tagovi

Serge GnabryDavid AlabaKai HavertzIvan PerišićRobert Lewandowskinjemački kupBayer LeverkusenBayern

Ostale Vijesti