Bayern se sprema za novu eru: Na vidiku je nova velika generacija...

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 01.06.20. | 12:07

Produljili su ugovore glavnim igračima, još njih dvojica i bit će spremni...

Krilo Manchester Cityja već se nekoliko prijelaznih rokova povezuje s prelaskom u Bavarsku, ali klubovi se nikako nisu mogli dogovoriti oko odštete, no čini se kako je sad sve spremno za Saneov povratak u Njmačku.

Bayern i Sane dogovorili su detalje petogodišnjeg ugovora, a Nijemci su Cityju dali polog od 40.000.000 eura za početak pregovora, prenosi Sport Bild.

Navijači obaju klubova osjetili su olakšanje što je ova transferna saga, koja će se eto protegnuti već u treći prijelazni rok, konačno završiti. Gore navedeni polog je samo baza pregovora Cityja i Bayerna, a Bavarci su lovu stavili na stol kako bi bili korak ispred konkurencije te se nadaju da će Englezi pristati na odštetu do 60.000.000 eura, jer si više od toga ne mogu priuštiti.

To bi mogao biti problem jer su Guardiola i društvo lani tražili mnogo više za njega, oko 90.000.000 eura, ali kako su cijene nogometaša drastično pale, City će vjerojatno smanjiti svoja potraživanja.

No, za sljedeći prijelazni rok treba uzeti u obzir dvije stvari, iznosi koji će se ovo ljeto okretati na nogometnoj tržnici bit će znatno manji od dosadašnjih zbog utjecaja pandemije koronavirusa i krize koju će prouzročiti, a ne prodaju li Građani Sanea ovo ljeto, ući će u posljednju godinu ugovora i riskiraju da ostanu bez ikakve odštete.

Igrač se već pozdravio od suigrača i spakirao stvar, čeka se samo dogovor između klubova.

Pridružit bi mu se mogao Kai Havertz iz Bayer Leverkusena, koji je potpuno procvjetao ove sezone, osobito nakon pauze nakon koje je već zabio pet komada u četiri utakmice. Glavna je poluga u napadu 'Apotekara' i vrlo vjerojatno najveći njemački talent u posljednjih nekoliko godina.

Za reprezentaciju igra posljednjih sezonu i pol, a interes za njim pokazali su najjači engleski klubovi - Liverpool, Manchester City i njihov gradski rival United. Međutim, Havertz je prema napisima njemačkih medija na čelu sa tamošnjim Sky Sportsom prelomio te će promijeniti klub, ali ostaje u domovini.

Naravno, član 'Elfa' je izrazio želju za prelaskom u redove munchenskog Bayerna, koji ga posljednjih nekoliko godina pokušava primamiti na dolazak u Bavarsku. Njegov veliki obožavatelj je trener Hansi Flick koji je prošlog tjedna produžio ugovor s na tri godine s 'Rekordmeisterom',

Iako njemački i engleski mediji barataju s iznosom od stotinu milijuna eura, praktički sigurno je da će ta cijena biti osjetno manja zbog posljedica pandemije koronavirusa. Njegova trenutna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 81 milijun eura, a izgledno je kako bi i sama visina odštete mogla biti bliže toj cifri, nego onoj o kojoj se prvotno spekuliralo.

Hoeness kaže kako je oduševljen Bayernovom budućnošću te dodaje kako će Saneov dolazak praktički gotov, ali mu je jasno kako će puno teže realizirati dolazak zvijezde Apotekara.

„Uvjeren sam kako smo na pragu stvaranja nove Bayernove velike generacije,“ rekao je bavarskim medijima. „Produljili smo ugovor s Manuelom Neuerom, imamo Kimmicha, Sulea, Lewandowskog, uskoro bismo trebali potvrditi nove ugovore s Alabom, Alcantarom, Comanom, Gnabryjem... Uspijemo li sve navedeno, započet ćemo novu eru u Sabener Strasseu,“ priča Hoeness.

„Željeli bismo dodati Havertza na sve ovo, ali zasad ne možemo proreći blisku budućnost zbog koronavirusa i njegovog utjecaja na nogometnu ekonomiju,“ zaključio je.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

NogometBundesligaKai HavertzLeroy Sanenogometni transferiBayern

Ostale Vijesti