David Ramos/Pool via REUTERS
David Ramos/Pool via REUTERS

Barcelona zbog nediscipline otpustila veznjaka koji se vratio na Nou Camp iz PSG-a prošlog ljeta

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.05.22. | 11:35

Kad je dolazio njegova tržišna vrijednost iznosila je tri milijuna eura, a sad je ista upola manja, a prije nego li se vratio u Barcelonu je za prvu momčad francuskog velikana upisao sedam nastupa.

Poprilično razočaravajuću sezonu odradio je Kays Ruiz-Atil zbog čega je uprava Barcelone odlučila da će s 19-godišnjim Francuzom rodom iz Lyona raskinuti ugovor nakon manje od godinu dana suradnje. Ruiz-Atil je nedavno upisao svoj prvi nastup i za U20 reprezentaciju Francuske, iako je igrao za U17 reprezentaciju Maroka, ali izgleda kako njegove igre ove sezone nisu bile na željenoj razini zbog čega će se po drugi put u karijeri odlučiti na odlazak iz kluba. Doduše, prvi put je to napravio svojevoljno, dok je ovog puta situacija nešto drugačija.

U mlađim uzrastima igrao je za Lyon, Barcelonu i PSG, a u drugu momčad španjolskog giganta vratio se u ljeto 2021. godine. Stigao je bez da je za njega plaćena odšteta, tada je po TM-u vrijedio tri milijuna eura, dok sad odlazi iz kluba uz tržišnu vrijednost upola manju. 

Ove sezone je za Barcelonu B upisao 11 nastupa uz učinak od jedne asistencije, dok je prije za prvu momčad PSG-a upisao sedam nastupa.

Inače, Francuz je dobio ispisnicu iz kluba zbog činjenice da je u nekoliko navrata prekršio klupski pravilnik te je uz to pokazivao i manjak poštovanja prema trener B momčadi Sergiju Barjuanu. Nadalje, u klubu procjenjuju da njegova kvalitete, kako na terenu tako i van njega, ne pariraju onima kluba kao što je Barcelona, a od svojeg sad već bivšeg igrača oprostili su se službenim priopćenjem u kojem mu žele sreću u nastavku igračke karijere.



Tagovi

Kays Ruiz-AtilPSGBarcelonaBarcelona Bnogometni transferi

Ostale Vijesti