Barcelona demolirala Valenciju, šou Suareza

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 14.09.19. | 22:56

Sjajna utakmica u kojoj su domaći bez Messija pokazali svoju moć.

Odigrana je posljednja utakmica dana četvrtog kola španjolske Primere između Barcelone i Valencije, u kojoj su domaćini svladali goste rezultatom 5:2.

Barcelona je sjajni otvorila utakmicu i već u trećoj minuti došla u vodstvo preko Anssumanea Fatija. Frankie de Jong je sjajno uposlio 16-godišnjeg napadača, koji je preciznim udarcem svladao Cillessena za 1:0.

Samo četiri minute kasnije ponovno je na sceni dragulj Barcelone, ovaj put u ulozi dodavača. Fati je dobio loptu na desnoj strani i sjurio se u šesnaesterac, majstorski se oslobodio svog čuvara i uzvratio de Jongu asistenciju za 2:0. Fati je tako postao najmlađi LaLige s pogotkom i asistencijom u jednoj utakmici.

Gosti su u 28. minuti iskoristili uspavanost domaće obrane i sa dva sjajna dodavanja izbacili Gameira, koji matira Ter Stegena za 2:1.

Barcelona je u drugom poluvremenu nastavila svoju igru, a u 52. minuti Pique koristi pogrešku bivšeg suigrača Cillessena, Griezmann je uputio udarac sa ruba kaznenog prostora, Nizozemac je loše reagirao, a branič posprema odbijanac za 3:1.

Samo tri minute kasnije Barcelona je bila u velikoj prilici za povećanje vodstva, no Semedov udarac je završio na okviru gola.

U 60. minuti na teren je umjesto Fatija ušao Luis Suarez, kojem su trebala samo dva dodira da se minutu kasnije upiše u strijelce. Arthur je uposlio Urugvajca na rubu kaznenog prostora, a veliki majstor je iz okreta s mjesta pogodio neobranjivo u golmanov lijevi kut za 4:1.

Ivan Rakitić je u igru ušao u 70. minuti umjesto de Jonga, a u 82. minuti je imao veliku priliku za gol. Raketa je dobio povratnu loptu na jedanaest metara, no njegov udarac završava u bloku, ali se lopta vraća hrvatskom reprezentativcu, koji se lobom ponovno pokušava upisati u strijelca, ali obrambeni čisti s gol crte. Međutim, to ne čini na najbolji način te lopta dolazi do Griezmanna, koji ostavlja rolicu Suarezu, a sjajni Urugvajac preciznim udarcem pogađa za 5:1.

Valencija je do kraja susreta, točnije u 92. minuti preko Maxija Gomeza uspjela tek ublažiti neugodan poraz te postavila konačan rezultat 5:2.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Luis SuarezAnssumane Fati

Ostale Vijesti