Barca ostala bez Danila: Ovo je šest idućih meta za desnog beka

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 01.04.15. | 16:59

Nakon što je Real Barci preoteo prvo alternativno rješenje za poziciju desnog beka, pojavila su se i rezervna rješenja Arieda Braide.

Iako im FIFA zabranjuje registriranje igrača do siječnja 2016. godine, sasvim je jasno kako će uprava Katalonaca biti itekako aktivna u narednom prijelaznom roku.

Xavi je bivši, a jedan od ove šestorice ga mijenja!

Barca želi visoku devetku, Enrique i Braida se složili oko četiri imena

Osim vezne i dodatne napadačke opcije u napadu, Barcelona će svim silama morati riješiti i najbolniju točku, onu na poziciji desnog beka. Vrlo je izgledno kako će Dani Alves od ljeta nositi dres Paris Saint-Germainea, dok je Martin Montoya i Douglas nisu u prvotnim zamislima Luisa Enriquea.

Jedan od najtočnijih izvora kada su u pitanju informacije unutar i oko katalonskog kluba, dnevnik Mundo Deportivo, donosi danas informaciju kako se Ariedo Braida nakon gubitka njihove prve alternative Danila, koji je potpisao za madridski Real, okrenuo idućim imenima na svojoj listi.

1. FABINHO
Dvadesetjednogodišnji Brazilac i član Monaca, stigao je u Kneževinu početkom prošle sezone iz portugalskog Rio Avea, a treba istaknuti i kako je sezonu 12/13 odradio u madridskoj Castilli te Katalonci njegovo dovođenje smatraju odličnim protuudarom Florentinu Perezu. Cijena mu iznosi 4,5 milijuna eura, a ove je sezone stalni član udarnih jedanaest.

2. SERGE AURIER
Godinu dana stariji reprezentativac Obale Bjelokosti trenutno nosi dres francuskog PSG-a gdje je došao na posudbu iz Toulousea. No, Laurent Blanc ga je potpuno zapostavio u svojim zamislima te je do ovog trenutka upisao samo deset nastupa za momčad s Parka Prinčeva. Njegova velika prednost je što mu ugovor istječe u ljeto 2016. godine, a cijena mu trenutno iznosi 10 milijuna eura.

3. MARIO GASPAR
Bivši španjolski U19 i U21 reprezentativac jedna je od glavnih karika ove sezone odličnog Villarreala. Do ovog je trenutka upisao 41 nastup za 'Žutu podmornicu' i Katalonci ga smatraju prvim izborom kada su u pitanju pojačanja za desnu obrambenu stranu iz Španjolske. Iako mu je cijena (prema Transfermarktu) postavljena na 5 milijuna eura, sasvim je sigurno kako će Barcelona morati znatno podebljati ponudu, a ne isključuje se ni slanje igrača prema El Madrigalu.

4. MATTEO DARMIAN
Riječ je o vrlo ofenzivnom beku koji je ove sezone za Torinu uspio postići i dva pogotka u Europskoj ligi, a od osobite mu je važnosti bio gol Athleticu na San Mamesu. Sportski direktor Katalonaca Ariedo Braida u cijelosti je upoznat s njegovim mogućnostima, a najveći problem Barci predstavlja zainteresiranost Intera. Cijena ovog 25-godišnjeg talijanskog reprezentativca je 8 milijuna eura, a ugovor mu istječe u ljeto 2017. godine.

5. FABIAN JOHNSON
Ime je to koje se dugo vrti u obriti 'Katalonskog diva'. Skauti Blaugrane su ga intenzivno pratili tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu sredinom prošle godine, ali i prije dva mjeseca kada je njegov Moenchengladbach igrao protiv Seville u Europskoj ligi. Veliki plus mu je iskustvo (27 godina), te njemačka disciplina i kompetitivnost. Cijena američkog reprezentativca iznosi 5 milijuna eura.

6. LUKASZ PISZCZEK
Najstarija opcija na ovom popisu. Poljskom je reprezentativcu 29 godina, a već dugi niz sezone predstavlja nezamjenjivo rješenje u momčadi Jurgena Kloppa. Katalonski Mundo Deportivo navodi kako bi mu ovo bila posljednja prilika za potpis na Nou Campu, no problem predstavlja nimalo ugodna cijena od 11 milijuna eura.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

BarcelonaDanilo

Ostale Vijesti