EXPA Pixsell
EXPA Pixsell

Atletico ga je platio 14 milijuna eura, igrao je na SP-u, a sad je dobio otkaz u trećoj ligi

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 24.04.21. | 08:11

Svlačionicu je kratko vrijeme dijelio sa sadašnjim veznjakom Lokomotive.

Alessio Cerci više nije član talijanskog trećeligaša Arezza.

Nekadašnjem reprezentativcu Italije, koji je svojevremeno bio član velikih klubova poput Rome, Atalante, Atletico Madrida i Milana, karijera već neko vrijeme ide 'silaznom putanjom', a prije nego li je stigao u Arezzo na početku ove sezone igrao je drugoligaša Salernitani u kojoj nije uspio zaraditi produljenje ugovora pa je tako u ljeto 2020. postao ljeta slobodan igrač nakon čega se priključio ambicioznom talijanskom trećeligašu za kojeg je ove sezone, bez učinka, skupio 15 nastupa.

Cerci je bio član Azzurra na SP-u 2014. godine, a ukupno je reprezentativni dres oblačio u 14 navrata.

Najveći trag u klupskoj karijeri ostavio je u Torinu za kojeg je skupio 73 nastupa, 21 pogodak i 23 asistencije, nakon čega ga u ljeto 2014. godine kupuje madridski Atletico za 15 milijuna eura.

Iako se tada očekivao njegov dodatni iskorak, Cerci se zadovoljio time da je postao član jednog tako velikog kluba te je nakon toga, izuzev jedne dobre jednogodišnje posudbe u Milanu, njegova karijera polako tonula.

Osim Italije i Španjolske, Cerci se okušao i u Turskoj gdje je u sezoni 18/19. bio član Ankaragucua, kluba čije boje danas brane Zvonimir Šarlija, Ante Kulušić i Endri Cekici.

Podsjetimo, po dolasku u Arezzo u klubu su ga dočekala dvojica Hrvata – pomoćni trener Ivan Božić i sadašnji veznjak Lokomotive Mate Maleš. Ipak, hrvatski dvojac uskoro je napustio klub, a za isti potez odlučio se i Cerci nakon što je klub, koji se prije najava trebao boriti za ulazak u Serie B, nakon 36 kola na predzadnjem mjestu Serie C – B.


Tagovi

Alessio CerciAtletico MadridSerie C

Ostale Vijesti