Arteta u njemu vidi sebe, a ovog ljeta će ga dovesti u Arsenal

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 27.03.20. | 16:20

Nema sumnje da bi to bila izvrsna kupovina Topnika.

Imao je Arteta izvrstan kratki i dugi pas, jako je dobro „čitao“ igru, a najveća vrlina bili su mu izvrsni prekidi i činjenica da je znao kako „diktirati tempo igre. Nije današnji trener Topnika bio netko tko bi pretrčao najviše od svih svojih suigrača, ali je zato uvijek djelovao kao netko tko je uvijek prisutan u svakoj akciji.

Igrao je Arteta za uistinu velike klubove kao što su Barcelona, PSG, Rangers i Real Sociedad, ali je uvjerljivo najveći trag ostavio u Evertonu u kojem je odigrao šest te Arsenalu u kojem je odigrao pet veoma dobrih sezona.

Iako je prošao sve mlađe uzraste španjolske reprezentacije, „onaj pravi“ dres Furije nikada nije imao prilike obući.

Njegova trenerska karijera započela je u Manchester Cityju gdje je tri i pol godine radio kao pomoćnik ponajvećeg trenera svijeta, sunarodnjaka mu Pepa Guardiole. U prosincu prošle godine, nakon što je uprava Arsenala izgubila povjerenje u Unaija Emeryja, Arteta je dobio mogućnost postati prvi trener kuba čije je boje, ne tako davno, branio kao igrač, a to je bila prilika kakvoj je praktički nemoguće reći ne.

Svima je bilo jasno kako će od uprave kluba tražiti pojačanja i kako bi Arseanl, barem po stilu igre, u narednim godinama mogao ličiti na ono što smo navikli gledati od momčadi koje vodi Pep Guardiola.

Čelni ljudi Topnika zaduženi za ulazne i izlazne transfere ovu su zimu „prespavali“, a prema informacijama informacijama engleskih medija, točnije Sky Sportsa, listu pojačanja za sljedeću godinu Arteta je već dostavio svojoj upravi, a prvo mjesto na njoj ima Carlos Soler.

Ovaj 23-godišnji veznjak ove je sezone bio glavna uzdanica vezne linije Valencije, a osim mjesta desnog veznog, što mu najbolje leži, odlično igra i na poziciji središnjeg i defenzivnog veznog.

Soler je postao jedna od glavnih uzdanica Šišmiša (životinje koja posljednjih mjesec i nije pretjerano omiljena diljem cijelog svijeta), a koliko je napredovao dovoljno pokazuje i podatak da sada vrijedi ogromnih 50 milijuna eura.

Ove sezone je za svoj matični klub skupio 18 nastupa i dva pogotka u La Ligi, a Sky Sports javlja kako je on „prvi pick“ Mikela Artete za sljedeću sezonu. Ovaj transfer izgledniji je nego što mnogi u to trenutno vjeruju, a valja nadodati kako se o svemu raspisla i kultna Marca koja navodi kako bi iznos od 40 milijuna eura zadovoljio čelnike Valencije.

Za kraj valja nadodati kako je Soler u svojoj karijeri osvojio dva trofeja, španjolski Superkup i Euro za U-21 reprezentacije, a ukoliko bi potpisao za Topnike postao bi četvrti Španjolac u svlačionici engleskog velikana budući da se tamo sada nalaze Hector Bellerin, Pablo Mari i Dani Ceballos.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Carlos SolertransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti