REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Arteta: "Ovo je jedna od najfrustrirajućih utakmica u mojoj karijeri"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.12.23. | 09:35

Trener Topnika pokušao je pronaći nešto pozitivno

Arsenal je prokockao priliku da preskoči lidera Premier lige Liverpool nakon što su doživjeli iznenađujući poraz od West Hama 2-0 kod kuće, a Mikel Arteta bio je u filozofskom raspoloženju.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Mislim da smo bili vrlo, vrlo dosljedni, posebno u izvedbama”, izjavio je Arteta, na klupskoj web stranici.

Upitan je li to bila jedna od najfrustrirajućih noći u njegovoj trenerskoj karijeri, Arteta je odgovorio:

“Jest. Ali to je nogomet. Kada pogledate koliko smo napravili u igri, vidjeti ovaj rezultat je jako razočaravajuće. Ali bili su bolji od nas. Imali su dva udarca, uz jedanaesterac tri. Imali smo 30. Ako ne zabijemo iz 30 šuteva, onda moramo napraviti 50 ili 60 da pokušamo zabiti. To je jedina stvar."

Arsenal je u posljednje četiri ligaške utakmice pobijedio samo jednom, dok je West Ham dobio treću prvenstvenu utakmicu u nizu te ni jednom nije primio pogodak.

“Mogli smo imati više bodova iz različitih razloga. Ali tu smo gdje jesmo, a također smo prošli u Ligi prvaka na stvarno uvjerljiv način."

Arsenal je ostao drugi na ljestvici te ima dva boda manje od Liverpoola, a bod više od Aston Ville te tri više od Manchester Cityja. Pobjeda je West Ham dovela na šestu poziciju ljestvice.

“Izdržali smo tri i pol mjeseca s nekim velikim ozljedama i to je svaka čast dečkima, tako da sam stvarno zadovoljan s onim što rade. Možemo se poboljšati, da, želimo se razvijati, da, i to će biti cilj za sljedeće utakmice." (g)



Tagovi

ArsenalMikel ArtetaWest HamPremier liga

Ostale Vijesti