Reuters/Peter Cziborra
Reuters/Peter Cziborra

VIDEO Znate onu Sampaolijevu o posjedu? West Ham svladao Arsenal u londonskom okršaju, Topnici propustili priliku preuzeti vrh

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 23:01

Čekićari su imali tri udarca u okvir, a to im je bilo dovoljno za – dva pogotka i tri boda!

Posljednja utakmica 19. kola Premier lige ispunila je očekivanja! Iako je Arsenal na Emiratesu dočekao West Ham kao izraziti favorit, na kraju su Čekićari ti koji su uspjeli osvojiti sva tri boda. Konačan rezultat utakmice bio je 0-2, a pobjedu gostima osigurali su Souček (13.) i Mavropanos (55.)

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako Premier liga generira nezamisliv novac te je po 99 posto stvari broj jedan liga na svijetu, ono što i dalje stvara velike probleme je suđenje. No, ovog puta nije zakazao Michael Oliver koliko VAR, a o pogotku Součeka koji je uvelike usmjerio utakmicu će se ponovno dugo pričati.

Arteta je netko tko se ne libi ‘oplesti’ po sucima i VAR-u, on je uvjerenja kako je Arsenal najviše oštećen od svih klubova u Engleskoj ove sezone, a iako se o nekim stvarima koje su ga posebno pogodile moglo diskutirati, odluka da se prizna pogodak Součeka ipak je bila prilično čudna.

Pogodak Součeka za 0-1 pogledajte OVDJE (Arenasport)

No, ne brinemo, nakon utakmice će Arteta dati svoje mišljenje o VAR-u i tehnologiji. Još jednom. Kao da će to nešto promijeniti…

Što se tiče same utakmice, ona se može sažeti u onu poznatu Sampaolijevu izjavu o djevojci s kojom je cijelu večer pričao u kafiću, a drugi čovjek ju je potom odveo kući. Arsenal je bio bolji, stvarali su prilike, vjerojatno su aposlutno svi statistički podaci bili na njihovoj strani, ali ono najvažnije, a to su pogoci, bilo je na strani gostiju.

Kako je West Ham postigao pogodak za, ispostavilo se konačnih, 0-2 pogledajte OVDJE (Arenaspot)

Iako se na prvu čini jednostavno prebrojati sve prilike Arsenala, to ni najmanje nije jednostavno. Vjerojatno je svaki ofenzivac Topnika imao barem jednu dobru priliku na utakmici, no mreža Areole se na kraju ipak nije tresla.

Ovaj kiks će prilično pogoditi Artetu budući da je Arsenal propustio pruzeti vrh na prvenstvenom poretku od Liverpoola. Topnici su tako ostali drugi, dok su Redsi, s dva boda više od Arsenala, ostali na vodećoj poziciji nakon polovice odigranih utakmica ove sezone. (ri)



Tagovi

West HamArsenalPremier liga

Ostale Vijesti