Argentinci ponovno potopljeni u La Pazu, velemajstorski pogodak Neymara u rastavljanju Paragvaja

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 29.03.17. | 08:43

Vrijedne pobjede Čilea i Perua.

Argentinci su ponovno podbacili. Jučer smo pisali kako su Gauchosi u Boliviji, na više od 3.5 km nadmorske visine, u posljednje 44 godine slavili samo jednom, a negativan niz nastavili su i sinoć. Bolivija je slavila 2:0, u utakmici u kojoj Edgardo Bauza nije mogao računati na suspendiranog Lea Messija, a Sergija Aguera je ostavio na klupi, kao i Paula Dybalu koji uopće nije ulazio u igru.

Boliviju je u vodstvu doveo centarfor Bolivara Juan Arce  u 31. minuti sjajnim pogotkom glavom, a na konačnih 2:0 povisio je Marcelo Martins Moreno, koji za kruh zarađuje u Kini, u 52. minuti utakmice. 

Brazil je nastavio marširati kvalifikacijama i poslatili su prva reprezentacija koja se kvalificirala na Svjetsko prvenstvo. Sinoć su s 3:0 torpedirali Paragvaj i pobjegli prvom pratitelju na devet bodova četiri kola prije kraja kvalifikacija. Brazil je u vodstvo doveo Couthino u 32., a u nastavku utakmice pobjedu su zapečatili Neymar i Marcelo, s time da je napadač Barcelone promašio i penal.

No, pogodak koji je Neymar zabio u 64., jedan je od najljepših ove godine i vrlo će vjerojatno ući u konkurenciju za „Ferenca Puškaša“. Brazilac je primio loptu duboko u svojoj polovici, projurio kroz dvojice Paragvajaca, ušao u kazneni prostor i okružen trojicom braniča poentirao za 2:0.

Peru je na domaćem terenu s 2:1 nadvisio Urugvaj kojem se vratio Luis Suarez i priključio se borbi za Rusiju! Kolumbija je na krilima Jamesa Rodrigueza i Juana Cuadrada u gostima ostvarila važnu pobjedu protiv Ekvadora, dok je Čile na domaćem terenu očekivano s 3:1 nadvisio najslabiju momčad kvalifikacija Venezuelu.

 (Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Lionel MessiSergio AgueroNeymarMarceloJames RodriguezJuan Cuadrado

Ostale Vijesti