AGUSTIN MARCARIAN/Action Images
AGUSTIN MARCARIAN/Action Images

Argentina pomela Urugvaj, prvi gubitak bodova za Brazil (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.10.21. | 06:57

Zakomplicirala se borba za plasman u Katar

U rano ujutro po hrvatskom vremenu odigrano je pet utakmica južnoameričkih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Katar 2022. Brazil je nakon devet uzastopnih pobjeda upisao prvi gubitak bodova. Selecao je u kolumbijskoj Barranquilli odigrao 0:0 s reprezentacijom Kolumbije. Obje momčadi zaigrale su u najjačim sastavima, Brazil je imao veći postotak posjeda lopte, a Kolumbija broj udaraca na suparnički gol. No, mreže se nisu tresle. Kod Brazila se istaknuo Leedsov napadač Raphina koji je u igru ušao u 61. umjesto Gabriela Barbose. Kompilaciju Raphinininh poteza pogledajte OVJDE.

Uz Brazil jedina neporažena reprezentacija kvalifikacija za sada je Argentina koja je na domaćem terenu s 3:0 nadvisila rivala Urugvaj. Argentina je do vodstva stigla u 38. minuti, Leo Messi je centrirao, lopta je preletjela sve igrače Argentine i Urugvaja, prevarila Musleru i Argentina je povela 1:0. Pogodak Messija pogledajte OVDJE. Nekoliko minuta ranije nevjerojatnu šansu promašio je Lo Celso (VIDEO).

Gaučosi su udvostručili prednost u predzadnjoj minuti prvog dijela. Messi je dodao Lautaru Martinezu koji je promašio loptu, no ista se odbila do Rodriga De Paula koji sigurno pogađa za 2:0 vodstvo svoje momčadi. Drugi pogodak Argentine pogledajte OVDJE.

Sve je bilo riješeno u 62. Messi je ponovno sudjelovao u akciji, dodao je do Lo Celsa koji na drugoj stativi pronalazi napadača Intera Lautara Martineza. Njemu nije bio problem iz blizine zabiti za konačnih 3:0 (VIDEO).

Reprezentacija Čilea se nakon samo sedam osvojenih bodova u prvih 10 utakmica vratila u utrku za Katar domaćom pobjedom nad Paragvajem 2:0. Čileanci su do pobjede stigli pogocima Breretona u 69. (VIDEO) i Isle u 72. (VIDEO). Dvije minute kasnije Aranguiz je zaradio drugi žuti karton, no u pretposljednjoj minuti utakmice isključenje je zaradio i Paragvajev Alderete te su obje momčadi dvoboj završile s 10 igrača.

Iako je od 76. minute igrala bez isključenog Henryja Vace, reprezentacija Bolivije svladala je Peru pogotkom Ramira Vace u 83. (VIDEO), igrača koji je u igru ušao minutu ranije. Reprezentacija Venezuele je 2:1 na domaćem terenu nadvisila Ekvador koji je poveo pogotkom Ennera Valencije iz penala u 37. (VIDEO). No, u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela Machis je izjednačio (VIDEO). Ekvadorovom Caicedu potom je poništen gol zbog zaleđa, a konačni rezultat postavio je Bello u 64. iz prekrasnog slobodnog udaraca (VIDEO).

Južnoameričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022:

Kolumbija - Brazil 0:0

Venezuela - Ekvador 2:1

Bolivija - Peru 1:0

Argentina - Urugvaj 3:0

Čile - Paragvaj 2:0



Tagovi

ArgentinaArgentinska nogometna reprezentacijaBrazilBrazilska nogometna reprezentacijaUrugvajUrugvajska nogometna reprezentacijaKolumbijaKolumbijska nogometna reprezentacijaVenezuelavenezuelanska nogometna reprezentacijaPeruperuanska nogometna reprezentacijaČileČileanska nogometna reprezentacijaParagvajParagvajska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Svjetsko prvenstvokvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine

Ostale Vijesti