JOHN SIBLEY/Action Images
JOHN SIBLEY/Action Images

Antonio s dva pogotka preskočio Di Canija, Lisice večeras nisu bile lukave, West Ham prvi!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 23.08.21. | 22:54

West Ham je odradio jako dobru utakmicu, a sve je bilo gotovo kad je direktan crveni karton dobio Ayoze Perez pri rezultatu 1:0 zbog krajnje grubog prekršaja koji je mogao biti pogibeljan.

Nogometaši West Hama zaključili su drugo kolo engleske Premier lige 4:1 domaćom pobjedom protiv Leicester Cityja. Za londonsku momčad su precizni bili Španjolac Fornals (26'),Alžirac Benhrama (56') i Antonio (80', 85'), dok je za goste u 70. minuti smanjio belgijski veznjak Tielemans (70').

Praktički tokom svih 90 minuta su Čekićari bili bolji takmac. Što se tiče posjeda, on je bio relativno izjednačen, ali sve ostalo je otišlo na stranu domaćeg sastava koji je danas potpuno zasluženo došao do sva tri boda. West Ham je ovom pobjedom došao do prvog mjesta, a sa osam pogodaka u dvije utakmice trenutno imaju najbolji napad lige.

Svoju bolju igru u prvom dijelu domaćin je naplatio u 26. minuti. Bila je to školska akcija koju je započeo Fornals koji upošljava natrčalog Benhramu na lijevoj strani, on isprve vraća loptu Španjolcu koji je iz blizine nemilosrdan i bez ikakvog problema vara nemoćnog Schmeichela.

Do kraja prvog poluvremena domaćin je nastavio s boljom igrom, a da će ovo biti teška večer za goste svima je bilo jasno u 40. minuti kad je zbog gaženja i neoprezne igre direktan crveni karton zaradio Ayoze Perez.

U nastavku, domaćin je to odradio – rutinski. Kao da smo gledali dvoboj prvoligaša i drugoligaša, samo je bilo pitanje s koliko će golova razlike West Ham večeras slaviti.

U 56. minuti domaćin povećava vodstvo. Antonio, za kojeg je ova večer bila povijesna, asistirao je Benhrami nakon katastrofalne pogreške Soyuncua koji je direktan krivac za ovaj pogodak, da bi do kraja utakmice asistent drugog pogotka i sam se dva puta upisao u listu strijelaca.

Prvo je zabio u 80. minuti nakon što ga je uposlio Rice, da bi onda četiri minute kasnije s desne strane ubacio Coufal, a Antonio je bio potpuno nemilosrdan prema Lisicama koje su večeras bile sve samo ne lukave.

Što se tiče Leicestera, valja istaknuti pogodak Tielemansa u 70. minuti za 2:1. Belgijski veznjak prvo je pucao u blok, lopta mu se odbila ravno na nogu, a iz popravnog pokušaja je ipak uspio svladati Fabianskog. No, taj pogodak je bio ujedno i jedino vrijedno spomena za njih danas jer su u svim drugim segmentima bili u potpunosti nadigrani.

Zaključimo za kraj kako je Antonio s ova dva pogotka postao igrač West Hama s najviše postignutih pogodaka u Premier ligi, a na tronu je skinuo legendarnog Talijana Paola Di Canija.

U sljedećem kolu West Ham na domaćem terenu dočekuje Crystal Palace, dok Leicester gostuje kod Norwicha.

REZULTATI 2. KOLA ENGLESKE PREMIER LIGE

Liverpool – Burnley 2:0 (Jota 18', Mane 69')

Aston Villa – Newcastle 2:0 (Ings 45', El-Ghazi 62')

Crystal Palace – Brentford 0:0

Leeds – Everton 2:2 (Klich 41'. Ralphinha 72'/Calvert-Lewin 30', Gray 50')

Man. City – Norwich 5:0 (Krul OG 7', Grealish 22', Laporte 64', Sterling 71', Mahrez 84')

Brighton – Watford 2:0 (Duffy 10', Maupay 41')

Southampton – Man. United 1:1 (Fred OG 30'/Grenwood 55')

Wolves – Tottenham 0:1 (Alli 9')

Arsenal – Chelsea 0:2 (Lukaku 15', James 35')



Tagovi

West HamMichail Antonio

Ostale Vijesti