Reuters
Reuters

Ancelotti: "Modrić igra jer zaslužuje, ponizan je i nema ego"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 16.03.23. | 07:17

Internet prepun memeova nakon novog izbacivanja Liverpoola

Četvrti put u posljednjih šest sezona Liverpool je iz Lige prvaka izbacio Real Madrid. Najbolniji za Redse su, dakako, porazi u finalima Lige prvaka 2018. i 2022. kada su Madriđani stigli do svoja posljednja dva naslova prvaka Europe. Madriđani su izbacili Redse u četvrtfinalu Lige prvaka 2020./21., a sada i u osmini finala 2022./23 (da stvar po Liverpool bude gora, u sezoni 2019./20. nije ih izbacio Real, već Atletico Madird). Jurgen Klopp jednostavno nema rješenja za najjači nogometni klub svijeta. U posljednjih osam međusobnih utakmica, jedna je završila rezultatom 0:0, u preostalih sedam slavio je Real Madrid. Madriđani su izbacili Liverpool treću sezonu u nizu, a internet je nakon utakmice prepun 'memeova' koji ističu taj podatak, kao i onaj u kojem ostarijeli Mohamed Salah 2062. još uvijek čeka 'osvetu' za poraz u finalu Lige prvaka 2018., kada ga je Sergio Ramos grubim faulom ozlijedio i zaustavio Egipćanina koji je i tada igrao u fenomenalnoj formi. Viralna je postala i 'reakcija Kloppa' kada je 'saznao da iduće sezone ne može izvući Real u Konferencijskoj ligi.


Ako ništa drugo, Real Madrid je odao počast Liverpoolu pustivši nakon poraza njihovu himnu "You'll never walk alone".

"Jako lijepa gesta. Ovo je bio dvoboj dva teškaša koji se međusobno poštuju. Uzbudljivo je. Da preokrenemo zaostatak potrebno nam je bilo nešto posebno. Real Madrid bio je bolji i zasluženo su prošli u iduću rundu. Razočaran sam, ne i ljut", rekao je nakon utakmice Jurgen Klopp..

Madriđani su se ove godine najlakše do sada obračunali s Redsima. Nakon 5:2 u Liverpoolu, uzvrat u Madridu bio je jednosmjerna ulica. Imao je Liverpool svoje šanse, no Real Madrid je od prve minute dvoboja bio bolja momčad na terenu. Naš Luka Modrić igrao je do 82. minute, bio je jako dobar, a sredinom prvog dijela topovskim je udarcem zamalo rasparao mrežu Alissona. Uz to imao je 51 od 56 točnih dodavanja i jednu veliku kreiranu priliku.

"Jako sam sretan. Mi smo moderna momčad s puno energie. Kroos i Modrić odigrali su sjajnu utakmicu, znaju kako odigrati ovakav dvoboj. Camavinga je također u odličnom momentu. Kod veterana je ključna poniznost, nemaju ego. Kroos i Modrić igraju jer su zaslužili, ne zbog svoje karijere i starih zasluga", rekao je nakon utakmice Ancelotti.

Lopta je otišla malo iznad gola. Karim Benzema je zabio, ovo mu je bio 13 pogodak u posljednjih osam utakmica nokaut faze natjecanja, imao još nekoliko prilika, no najbolji igrač utakmice bio je asistent kod gola Vinicius Junior koji je radio 'nered' po desnoj strani Liverpoolove obrane. Tako je, recimo, u šest navrata predribljao Trenta Alexandera Arnolda.

"Za mene je on najbolji na svijetu. Danas nije zabio, ali je odigrao odlično i upisao je asistenciju", tvrdi Acnelotti.

Ždrijeb četvrtfinala održat će se u petak u podne.



Tagovi

LiverpoolReal MadridLiga prvakaLuka ModrićCarlo AncelottiJurgen Klopp

Ostale Vijesti