Reuters
Reuters

VIDEO Real Madrid slavio i u uzvratu, Liverpool nije imao šanse

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 15.03.23. | 22:29

Nogometaši Real Madrida bili su bolji i u uzvratu te njihov plasman učetvrtfinale u niti jednom trenutku nije došao pod znak pitanja.

Real Madrid s ukupnih je 6:2 izbacio Liverpool i plasirao se u polufinale Lige prvaka. Nakon 5:2 pobjede na Anfieldu, Real Madird bio je bolji i na Santiago Bernabeuu, a jedini pogodak na utakmici zabio je Karim Benzema u samoj završnici dvoboja.

Luka Modrić odigrao je jako dobrih 82 minute za Madriđane. Imao je 51 od 56 točnih dodavanja, jedan odličan udarac i jednu kreiranu veliku priliku.

Real Madridu ovo je bila jubilarna 300. utakmica u Ligi prvaka, ujedno 26 put od 27 navrata da su Madriđani prošli dalje nakon što su slavili u prvoj utakmici.

U momčad Real Madrida vratio se Karim Benzema koji je propustio prošlu prvenstvenu utakmicu protiv Espanyola. Jurgen Klopp na teren je poslao dosta ofenzivnu formaciju, no Madriđani su bili ti koji su u prvom dijelu češće dolazili do suparničkog gola.

Prvi je sam pred Alissona izbio Benzema, no francuski napadač nalazio se u zaleđu. Liverpool je ponajveću šansu u prvom dijelu imao u 7. minuti, Salah je presjekao dodavanje Realovaca, lopta je došla do Darwina Nuneza, no, njegov udarac obranio je Thibaut Courtois.

Uslijedila je serija Realovih poluprilika Probali su Federico Valverde, Toni Kroos i Vinicius Junior, a onda su Eduardo Camavinga i Luka Modrić zamalo zabili gromovitim udarcima s ruba kaznenog prostora. Camavinga je opalio i pogodio gredu, a udarac Modrića otišao je malo iznad Alissonovog gola.

Real Madrid je dominirao u prvom dijelu prvog poluvremena, a jedini istinski raspoložen Liverpoolov igrač bio je Mohamed Salah koji je jurio po desnoj strani i radio dosta problema Realovom lijevom beku Nachu.

Tek u zadnjih 10-ak minuta prvog dijela Liverpool je proigrao kako spada. Nunez je sjajno pucao nakon što se oslobodio Danijela Carvajala, ali je Courtois ponovno izašao kao pobjednik. Probao je ubrzo i Cody Gakpo, ali njegov gromovit udarac iskosa ponovno je ukrotio belgijski golman.

Početkom nastavka Real Madrid mogao je definitivno riješiti pitanje putnika u četvrtfinale. Federico Valverde presjekao je jednu loptu, krenuo sam na Alissona, no brazilski golman sjajnom reakcijom čuva svoja vrata, a onda brani i udarac Benzeme te zadržava Liverpool u igri za četvrtfinale.

Valverde je imao još jednu prigodu nakon sjajne minijature Luke Modrića po lijevoj strani, hrvatski virtuoz prebacio je čuvara i precizno centrirao na glavu Valverdea koji je pucao malo preko gola. Veliku šansu nekoliko minuta kasnije imao je i Benzema nakon prodora Viniciusa Juniora, no Francuz je pucao preko gola.

Kako je vrijeme promicalo, Liverpool kao da je sve više bio svjestan da ne može nadoknaditi veliki zaostatak. Redsi više nisu radili pressing kao u prvom dijelu, preuzimali su sve manje rizika…

Sve je i 'matematički' bilo riješeno u 79. kada je nakon nespretnog dodavanja Viniciusa Juniora Benzema zabio svoj sedmi pogodak Liverpoolu u karijeri!

Gol Benzeme možete pogledati OVDJE.

Tek nakon postignutog gola Ancelotti je napravio prve zamjene. Izašli su Modrić, Benzema, Vinicius Junior, Kroos i Carvajal, a ušli Dani Ceballos, Rodrygo, Marco Asensio, Aurelien Tchouameni i Lucas Vazquez.

Do kraja utakmice uzbuđenje smo vidjeli tek u sudačkoj nadoknadi, kada su Realovci tražili ruku, ali VAR provjera pokazala je da nije bilo namjere kod braniča Liverpoola Kostasa Tsimikasa.

Uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka

Real Madrid – Liverpool (5:2)

Stadion: Santiago Bernabeu, Madrid

Strijelci: 1:0 Benzema (79., Vinicius Junior)

Sudac: Felix Zwayer (Nje); Pomoćnici: Stefan Lupp, Marco Achmüller (Nje); VAR: Marco Fritz, Christian Dingert (Nje)

Žuti kartoni: Klopp 73., Tsimikas 93. (Liverpool)

Crveni kartoni:

Real Madrid (4-3-3): Courtois – Carvajal (od 86. Vasquez), Militao, Rüdiger, Nacho – Kroos (od 84. Tchouameni), Camavinga, Modrić (od 82. Ceballos) – Valverde, Benzema (od 82. Rodrygo), Vinicius Junior (od 84. Asensio); Trener: Carlo Ancelotti

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson (od 91. Tsimikas) – Jota (od 57. Elliott), Fabinho, Milner (od 73. Oxlade Chamberlain) – Salah, Nunez (od 57. Firmino), Gakpo (od 91. Carvalho); Trener: Jurgen Klopp



Tagovi

Liga prvakaReal MadridLiverpool

Ostale Vijesti