Alžir novi prvak Afrike: Sretno zabili pa 90 minuta igrali bunker (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 19.07.19. | 22:57

Ne pretjerano zanimljivo finale.

Lošu utakmicu i na momente pravi antinogomet gledali smo u finalu Afričkog kupa nacija. Alžir slavi 1:0 pobjedu protiv Senegala i drugi naslov prvaka Afrike. Prvi su osvojili 1990. godine, dok je Senegal još uvijek bez kontinentalne krune. 

Alžirci su do naslova stigli sretnim udarcem u praktički prvom ozbiljnijem napadu na utakmici. Bounedjah je u 2. minuti opalio s 20-ak metara, lopta je okrznula stopera Senegala i nevjerojatnim lukom prebacila golmana Gomisa. 

I to je bilo sve od Alžira. Do kraja utakmice nisu nijednom uopće pucali na gol Senegala, a kamoli da bi naciljali u okvir gola. Nisu niti Senegalci bili pretjerano efikasni, samo tri udarca u okvir, no barem su pokušavali igrati. No, cilj opravdava sredstvo i Alžir je pospremio trofej u vitrine, a već sutra će se malo tko pitati kakav se nogomet igrao u egipatskom finalu. 

Finale je moglo biti drugačije usmjereno da VAR nije reagirao. Naime, u 60. minuti Guedioura je igrao rukom u kaznenom prostoru, no sudac je nakon pregleda snimke odlučio da intenzitet igranja rukom nije dovoljan za penal. 

Sljedeće izdanje Afričkog kupa nacija igra se 2021. godine u Kamerunu. 

 

 

(foto: Reuters)


Tagovi

Senegalska nogometna reprezentacijaalžirska nogometna reprezentacijaAfrički kup nacija

Ostale Vijesti