Alonso proigrao, ali uskoro postaje bivši: Chelsea našao lijevog beka koji im stiže ovog ljeta

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.03.20. | 16:28

Nastupio je za Selecao, ali Azzuri i dalje ne odustaju od njega.

Telles je rođen u Brazilu, a svoju karijeru započeo je u Juventudeu čiji je član bio pet godina.

U siječnju 2012. Telles odlazi u Gremio za svega 380 tisuća eura, a razlog zašto je odšteta bila tako „skromna“ leži u tome što Juventude i Gremio duži niz godina imaju dobru suradnju pa tako Gremio ima mogućnost otkupa boljih igrača za nešto manji iznos uz opciju da od sljedeće prodaje igrača na njihov račun „legne“ određeni postotak.

Dvije godine Telles je proveo u Gremio, a iako je u počecima igrao na mjestu lijevog krila, ustalio se i „pronašao“ na poziciji lijevog beka te su ga kao mladog, brzog i veoma talentiranog braniča na kojem planiraju dodatno zaraditi doveli čelnici najvećeg turskog kluba Galatasarayja.

U Galatu je Telles stigao za šest milijuna eura, a nakon godinu i pol dana u Turskoj prelazi na jednogodišnju posudbu u Inter. U Milanu se nije nešto naročito pokazao pa tako Nerazurri nisu odlučili otkupit njegov ugovor, ali su to učinili čelnici Porta koji su ga za 6,5 milijuna eura doveli u svoje redove odmah nakon što mu je istekla posuda.

U protekle četiri sezone Telles je pokazao kako je ovdje riječ o jednom uistinu izvrsnom beku, a koliko je napredovao da se uočiti i prema njegovom porastu cijene od dana kada je stigao u Portugal pa tako od 6,5 milijuna vrijednog igrača, danas ovaj 27-godišnjak vrijedi 40 milijuna eura.

Informacije s kojima barata Transfermarkt govore kako je Alonso na izlaznim vratima kluba, a kao najizglednija buduća destinacija za ovog napadački orijentiranog lijevog beka spominje se Atletico Madrid. Upravo na njegovo mjesto, iako je Alonso pružio nekoliko izvrsnih partija u posljednjim prenstvenim utakmicama za Chelsea, trebao bi doći već spominjani Telles, a odšteta za njega ne bi trebala biti manja od njegove tržišne vrijednosti.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Alex Telles

Ostale Vijesti