Germanijak.hr
Germanijak.hr

Almeyda: "Volim Dinamov način igre i kako barataju loptom, a Vida će sigurno biti spreman za uzvrat"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 07.08.23. | 16:30

AEK-ov trener i kapetan Steven Zuber najavili utakmicu s Dinamom u utorak (20.45)

Matias Almeyda, ugledni Argentinac i trener AEK-a dan uoči utakmice s Dinamom pričao je o utakmici s Modrima. Uza sav respekt prema Dinamu, najavio je velike ambicije, koje grčki prvak ima ove sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Želimo i ove sezone igrati dobar nogomet u svim natjecanjima i napraviti još više nego u prošloj sezoni, u svakoj ćemo utakmici, neovisno o natjecanju ići po pobjedu. Iza nas je odlična sezona u kojoj smo uzeli dvostruku krunu, a sad želimo nastaviti u tom stilu.", rekao je Almeyda i otkrio da ne misli da je prednost što će AEK igrati prvu utakmicu na svom terenu.

Oglas

AEK - Dinamo


ODGOĐENO

ODIGRAJ ODMAH!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

"Obje su utakmice važne, koliko ova sutra tako i druga i ne treba to uzimati u obzir kao nedostatak ili prednost. Dinamo je jedan protivnik kojega vrlo respektiramo, imaju sličan ili isti način igre kao i mi, bit će zanimljivo u oba susreta, vjerujem, prije svega, da ćemo gledati dobar nogomet."

Hoće li Domagoj Vida biti spreman za utakmicu?

"To ćemo vidjeti, još ne znamo. Ali, bit će sigurno spreman za uzvratnu utakmicu u Zagrebu."

Mnogi u Ateni govore da je baš Almeyda glavni razlog AEK-ova uspona do naslova prvaka. Kako on sam gleda na te komplimente?

"Teško mi je pričati o sebi. No, ono što je sigurno, uvijek sam, od prvog dana, vjerovao u momčad, čast mi je da imam te igrače na okupu. Svi su povezani i svatko je odgovoran za uspjeh, na svim klupskim instancama."

Kakve su ambicije AEK-a u Ligi prvaka?

"To je san, koji živimo i želimo ga ispuniti. Nekad sam kao igrač igrao u tom natjecanju, ali sad kao trener ponovno bih htio igrati Ligu prvaka, to me ispunjava. Učinit ćemo sve što možemo da se plasiramo u Ligu prvaka, bio bi to za mene poseban događaj."

Hoće li novopridošli igrati protiv Dinama?

"Nije još ni bio na treningu, još ga čekaju pregledi i potpis ugovora. Postoji korektan odnos prema igračima da ih se stavi kad budu spremni, možemo ga očekivati u narednom periodu.

Ovo je prva utakmica ove sezone za AEK, prva europska na novom stadionu?

"Nema straha, nema treme, spremni smo. Bit će to pravi praznik nogometa."

Grčki novinar zaključio je da su Dinamo i AEK vrlo slični po nogometnom stilu, ali koje su razlike između ta dva kluba?

"Igrao sam s igračima iz Hrvatske, imam sad jednog igrača. Cijenim način na koji Dinamo igra, volim njegov stil i način kako igra s loptom. To je jedan vrlo poštovan suparnik, uzet ćemo sve u obzir u pripremi utakmice."

Pred novinarima je bio i kapetan Steven Zuber, koji je u dobrim odnosima s brojnim igračima s ovih prostora, između ostalih s Kramarićem, Drmićem, Gavranovićem... Koliko je s njima pričao o Dinamu i što zna o Modrima?

"Da, dobar sam s njima, a znam puno o Dinamu. To je sjajno što radi u Europi u zadnje vrijeme, dobro je poznato ime u Europi i po igračima koji su u njemu poniknuli. Jedan vrlo dobar klub."



Tagovi

Matias AlmeydaAEKGNK DinamoLiga prvaka

Ostale Vijesti