Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Alaves se na spektakularan način vratio u La Ligu, hoće li u Puli potražiti prva pojačanja za sljedeću sezonu?

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 18.06.23. | 09:52

Posljednji igrač kojeg su doveli iz Istre 1961 te su pritom vjerovali da im može biti pojačanje bio je Taichi Hara, ali on se u konačnici nije najbolje snašao u La Ligi, baš kao ni u Belgiji gdje je prošle sezone bio na posudbi.

Pogotkom Asiera Villalibrea u 120+9. minuti momčad Alavesa svladala je u gostima Levante minimalnim rezultatom u drugoj utakmici doigravanja za La Ligu. Budući da je prvi ogled završio bez pogodaka, Alaves je na taj, prilično nevjerojatan način, izborio povrata u ‘elitu’, a takav se ishod proslavio i u Puli budući da Istra 1961 i Alaves već godinama uspješno surađuju. Dakako, jer imaju istog vlasnika.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zeleno-žuti su prošle sezone odradili sjajnu sezonu, ali im je Europa ipak izmakla. Gonzalo Garcia je na kraju odlučio otići, njegovim nasljednikom imenovan je Mislav Karoglan, a za novu sezonu momčad će se krenuti pripremati od 19. lipnja kad je zakazan prvi trening na kojem bi se trebalo pojaviti 30 igrača.

Na tom popisu su i Lovro Majkić i Monsef Bakrar, dvojac kojeg navodno prati podosta inozemnih klubova, ali zato nema Facunda Caseresa koji je prošle sezone bio ponajbolji igrač Istre 1961. Argentinac se vratio u svoj Velez, Istra 1961 nije aktivirala opciju otkupa ugovora, a iako se u kuloarima dalo čuti kako su na njega ‘bacili oko’ i ljudi iz Hajduka, Rijeke i Osijeka, zasad nije baš sigurno da će on svoj nogometni put nastaviti u Hrvatskoj.

No, mogao bi Caseres okušati se u Alavesu. Argentinac je definitivno dokazao da ima sve potrebno da se okuša u nekom ‘većem’ klubu i ‘boljoj’ ligi, a budući da će u Alavesu tražiti pojačanja u svim linijama za sljedeću sezonu, možda baš on bude jedan od onih s kojim bi se mogli kockati.

Nadalje, Antonio Sivera je ove sezone blistao u dresu Alavesa radi čega nimalo ne čudi da su za njegovim uslugama zainteresirani neki klubovi iz La Lige. Navodi se da bi Sivera mogao u Getafe ako Soria prethodno dogovori transfer s Real Madridom, a kad bi se sve posložilo i tako realiziralo, u Alavesu bi najbolju moguću zamjenu pronašli u svojem klubu partneru iz Pule. Majkić je prošle sezone definitivno skrenuo pozornost na sebe pa tako ne čude priče da ga već neko vrijeme prate talijanski klubovi. Navodno Bjelanović i ostatak društva ni ne pomišljaju davati ‘popust’, Majkić je jedan od najvrjednijih klupskih eksponata te ako dođe do njegovog odlaska, on mora obavezno biti jedan od najvećih (ako ne i najveći) izlaznih transfera u povijesti.

Podsjetimo, posljednji igrač koji je iz Istre 1961 otišao u Alaves bio je Japanac Taichi Hara. Stasiti napadač, koji je posebno raspoložen bio kad su na kalendaru bile utakmice Hrvatskog nogometnog kupa, je u Alaves otišao besplatno u ljeto 2021., ali se to ipak nije pokazalo dobrom odlukom. Nije se najbolje snašao u Španjolskoj, a onda ni u Belgiji gdje je prošle sezone bio na posudbi (Sint-Truiden). No, na njega nisu zaboravili u Hrvatskoj, nekoliko je klubova koji su ga nastavili pratiti te ne treba odbaciti mogućnost da ga opet gledamo u HNL-u. Ove sezone, sljedeće ili pak nekad kasnije, teško je predvidjeti…

U svakom slučaju, ovog ljeta bit će podosta promjena i u Alavesu, ali i u Istri 1961. Baskijci sada idu na kratki odmor, Istrijani su od sutra u punom pogonu, ali bi se zato neki međusobni razgovori na temu dolazaka/odlazaka mogli uskoro odraditi. Hara je možda bio prvi, ali sigurno nije bio posljednji igrač koji će iz Istre preseliti u Alaves… (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

AlavesIstra 1961Grupacija Baskonia-AlavesTaichi HaraFacundo CaseresMounsef BakrarLovro MajkićMislav KaroglanSaša Bjelanović

Ostale Vijesti