NK Istra 1961
NK Istra 1961

Karoglan: "Ne bojim se izazova, želimo nastaviti na ovom pozitivnom valu, a rad je jedini put"

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 12.06.23. | 13:35

Novi trener Istre 1961 predstavljen u Puli

Novi trener nogometaša Istre 1961 Mislav Karoglan, uz kojeg je bio i sportski direktor Saša Bjelanović, predstavljen je na posebno organiziranoj konferenciji za medije na stadionu Aldo Drosina u Puli.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uoči konferencije za medije stigla je vijest da Zeleno-žuti novu sezonu otvaraju u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive, a Karoglanov debi pred domaćom publikom bit će sraz s prvakom Dinamom već u 2. kolu!

“Meni je izuzetna čast predstaviti gospodina Mislava Karoglana koji će obavljati dužnost glavnog trenera Istre 1961. Mislim da smo u jako kratkom roku uspjeli naći adekvatnu zamjenu gospodinu Garciji, apsolutno nemamo dvojbe da smo dobili u Mislavu trenera i osobu koja apsolutno se uklapa u ono što kao klub želimo, a to je klub koji će napredovati. Mislav je talentirani trener koji je zadnje četiri godine bio u Hajduku, gdje je prošao pozicije od Omladinske škole do asistenta glavnih trenera, pa do funkcije glavnog trenera. Meni je stvarno zadovoljstvo jer smo s njim dobili osobu koja će nam dugoročno donijeti ono što tražimo”, kazao je Saša Bjelanović.

www.nkistra.comwww.nkistra.com

Sportski direktor Istre 1961 surađivao je s Karoglanom još dok je istu funkciju obavljao u Hajduku, a novi trener Puljana tada je bio u omladinskom pogonu.

“Prije svega želim izraziti zahvalnost što sam upravo ja izabran, posebno od strane gosopdina Bjelanovića. Dolazim s puno očekivanja u ovaj klub i da nastavimo u ovom pozitivnom valu koji se događa trenutno u Istri u posljednje dvije godine. Trenutno se upoznajemo sa svim uvjetima u klubu i s ostalim stvarima da možemo imati neku širu sliku, kako bi bili spremni za ponedjeljak kad počinjemo pripreme”, kazao je Karoglan, pa dodao:

“Pratio sam Istru 1961, naravno, kao i cijelu ligu, jedna vrhunska sezona, rekao bih i dvije sezone, što je rijetko da je takav kontinuitet jednog trenera. Istra je igrala prepoznatljiv nogomet i zasluženo je tu gdje jest. Imam već i puno informacija o igračima izvana, a sad ću ih upoznati i iznutra.

Ovo je drugačija Istra od one pritiv koje je Karoglan vodio Hajduk:

“To su normalni procesi u klubovima poput Istre, nažalost. Ja bih volio da s utu neki igrači poput Galilee, Caceresa I još nekih. Evidentno je da se cijela obrana promijenila, no ja vjerujem u rad sportskog direktora Bjelanovića, pokušat ćemo vidjeti i imamo li eventualnih unutarnjih rezervi te da dosekeltiramo momčad na pravi način. To je sudbina većine klubova u Hrvatskoj”.

Predstavlja li vam pritisak ili izazov činenica da je prošle sezone s bivšim trenerom Gonzalom Garcijom ostvaren najbolji plasman Istre 1961 u povijesti?

“Ovo drugo, jer zašto mi ne bi bio izazov? Dolazim iz Hajduka u kojem nisam izgubio 12 utakmica pa ne govorim o tome. Trenerima i igračima uvijek je bitno samo sutra, nema osvrtanja na ono iza. Izuzetno cijenim kolegu Garciju i odmah sam prepoznao tu njegovu trenersku crtu, sviđao mi se i kad je bio deveti. No, ponavljam, u nogometu postoji samo sutra i ne bojim izazova, jer da se bojim ne bih došao. Prvo moramo detektirati što ova momčad može igrati, a nadam se da ću zajedno sa stožerom izvući maksimum iz momčadi, i samo rad, to je jedini put”.

Ostajete li na 4-3-3 ili 4-2-3-1 što ste dosad preferirali?

“Ovisi o igračkom kadru. Dakle, prvo detekcija tko što može igrati, a potom definiranje. Trener je samo servis, igrači su kod mene ti koji su uvijek u prvom planu, a kad je loše, ja preuzimam krivnju na sebe. Tako je to kod mene. Bit ću pametniji za nekih mjesec dana, no od sebe osobno uvijek očekujem najviše, to je moj način rada. Volim tenziju, no referenca objektivnosti je najbinija u nogometu. Ako ste spori, nećete se ići utrkivati s Boltom, je li tako, nego ćete gledati prevaru na drugi način. Zezam se malo, karikiram što je bitno, a to je procijeniti kadar koji imamo, model igre koji možemo igrati te težiti biti uspješni,” poručio je novi glavni trener prvoligaša iz Pule.

Koliko će eventualni neuspjeh Alavesa u kvalifikacijama za Primeru utjecati na proračun, a time na prijelatni rok Istre 1961, bilo je pitanje za sportskog direktora.

“Mislim da neće. Mi kao klub nastojimo izgraditi smjer da budemo što više samoodrživi i na dobrom smo putu. Imamo već dobrih primjera prodaja, a kod potenijalnih odlazaka igrača idemo u tom smjeru da ne budemo ovisni o Alavesu. Naravno, bolje bi bilo svima nama da Alves uđe, dio smo iste grupacije, bilo bi i njima lakše, no neovisno o tome naš projekt ide dalje, ne vidim problem. Ambiciozni smo Mislav i ja, neće biti problema, cilj nam je podizati trend kluba, a trener će imati maksimalnu podršku što se igrača tiče, zajedno ćemo definirati prijelazni rok. Situacija je puno bolja nego prošle sezone, no prijelazni rok će trajati još mjesec i pol dana nakon što sezona počne. Bit ćemo spremni reagirati na sve ponude koje dođu”, poručio je Bjelanović.(G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


 


Tagovi

Istra 1961Mislav KaroglanHrvatska nogometna ligaSaša Bjelanović

Ostale Vijesti