Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Aktualni prvak Turske nakon odbijenice Slavena Bilića okrenuo broj Nenada Bjelice!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 12.04.23. | 17:18

Osim njega spominju se još trojica drugih trenera.

Nije nikakva novost da dionice Nenada Bjelice itekako dobro kotiraju u europskom nogometu. Jedan od najboljih hrvatskih trenera, koji je bez posla skoro pola godine, posljednje se vrijeme dovodio u vezu s nekoliko različitih klubova iz Serie A, zatim su ga Poljaci 'gurali' na mjesto novog izbornika Poljske, a sada se njegovo ime počelo pojavljivati u turskim medijima gdje ga se povezuje s klupom aktualnog prvaka Turske Trabzonsporom.

Pisali su Turci i o Slavenu Biliću, ali hrvatski strateg nije zainteresiran za klub poput Trabzonspora. Iako je predsjednik kluba rekao kako je s Bilićem odradio 'rundu pregovora', Super Slav se ipak odlučio zahvaliti na ponudi. A kad ga je bivši hrvatski izbornik odbio, onda je Ertugrul Dogan okrenuo broj Nenada Bjelice!

Trabzonspor se nalazi u teškoj situaciji te su promjene u aktualnom prvaku Turske neophodne. Trenutno se nalaze na sedmom mjestu Süper Lig, a u posljednje tri utakmice upisali su jednako toliko poraza. Zanimljivo, čak osam prvotimaca je trenutno 'out' zbog ozljeda. Neki zbog težih, neki zbog lakših, ali činjenica je da je situacija u klubu iznimno teška.

Osim Bjelice, jedan od kandidata za klupu Trabzonspora je i Andrea Pirlo koji trenutno vodi Karagümrük, s tim da se prethodnih dana pisalo i o Stanislavu Čerčesovu koji trenutno vodi Ferencvaros te Sergenu Yalcinu koji je bez posla skoro dvije godine nakon što je napustio klubu Besiktasa.

Bjelica je trenersku karijeru započeo prije 15 godina, s tim da je u svojim počecima bio trener-igrač u austrijskom Kärntenu. Vodio je potom Lustenau, WAC-St.Andru, Austriju Beč, Speziju, Lech Poznan, Dinamo i Osijek gdje je dobio otkaz iako je u svojoj posljednjoj utakmici svladao Hajduk. Iako ni kroz igračku ni kroz trenersku karijeru nije imao pretjeranog doticaja s Turcima (kao trener Dinama je jednom remizirao, a jednom uvjerljivo slavio protiv Fenerbahcea), dojam je da ga tamošnji mediji iznimno cijene budući da skoro svaki put kad neki od 'velikana' napravi smjenu na klupi Bjeličino ime dođe u opticaj.

U svakom slučaju, sama činjenica da se Bjelicu povezuje s Trabzonsporom je sjajna stvar za 51-godišnjeg Osječanina. Hoće li se na kraju Uprava odlučiti baš za njega, tek ćemo vidjeti, ali očito je da će nakon HNL avanture Bjelica svoj trenerski put nastaviti u nekom od cijenjenih europskih klubova.



Tagovi

Slaven BilićNenad BjelicaTrabzonsporSuper Lig

Ostale Vijesti