Aguero bolji od Henrya – City uporno bježi od Redsa

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 30.03.19. | 15:25

Sigurna pobjeda Građana.

32. kolo Premiershipa otvorili su aktualni branitelji naslova Manchester City na gostovanju kod Fulhama. Građani su rutinski odradili još jednu prvenstvenu utakmicu i sa 2-0 upisali nova tri boda kojima su se ponovno vratili na prvo mjesto ljestvice, s bodom prednosti nad Liverpoolom.

Ovu utakmicu posebno će zapamtiti Sergio Aguero, iako je po gol i asistencij, kao i Argentinac, upisao i Bernardo Silva. Naime, golom u 27. minuti za 2-0, Aguero je došao do brojke od 228 golova u 328 utakmica za Građane. Time je izjednačio broj pogodaka zabijenih za svoj klub sa Thierryem Henryem koji je jedanko toliko zabio za Arsenal – ali u čak 48 ogleda manje.

Prije toga, već u 5. minuti portugalski reprezentativac Silva oštrim je udarcem s vrha šesnaesterca poentirao za rano vodstvo momčadi Pepa Guardiole.

Dodajmo da je ovo bio 19. prvenstveni zgoditak argentinskog napadača što ga i dalje drži na prvom mjestu ljestvice strijelaca ispred četvorke Salah, Aubameyang, Kane i Mane. Svi nabrojani imaju po 17 pogodaka na svom kontu.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Thierry HenrySergio Aguero

Ostale Vijesti