Reuters/Matthew Childs
Reuters/Matthew Childs

170 potrošenih milijuna i osam pojačanja nije mu bilo dovoljno: "Trebaju nam još dva prijelazna roka za vrhunsku razinu"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 30.08.22. | 11:10

Ovog ljeta doveli su osam igrača.

Tottenham je bio jedan od najaktivnijih klubova na ovoljetnom tržištu. Spursi su na ljetnoj tržnici potrošili 170 milijuna na pet igrača (Richarlison je stigao iz Evertona za 58 milijuna, Cristian Romero iz Atalante za 50, Yves Bissouma iz Brightona za 29.2, Destiny Udogie iz Udenesea za 17 te Djed Spence iz Middlesbrougha za 14.7), a na White Hart lane stigli su još Ivan Perišić (Inter) i Fraser Forster (Southampton) kao slobodni igrači i Clement Lenglet na jednogodišnju posudbu iz Barcelone.

Odlazaka nije bilo previše. Steven Bergwijn pojačao je Ajax za 31.2 milijuna eura, Cameroon Carter Vickers Celtic za sedam, a na posudbe su otišli Tanguy Ndombele (Napoli), Giovani Lo Celso (Villarreal), Harry Winks (Sampdoria) i ranije spomenuti Udogie (Udinese).

Uz sve to, Harry Kane (29), kojem ugovor traje do 2024., je vrlo blizu produljenju suradnje sa Spursima.

No, niti tako sjajno odrađeni prijelazni rok Antoniju Conteu nije bio dovoljan.

"Kada usporedimo ovo s prošlom sezonom, sada smo konkurentniji, ali kako bismo dostigli vrhunsku razinu tada trebamo još vremena, strpljenja i dva prijelazna roka", rekao je Conte.

Talijanski strateg stoga misli da njegov kadar i dalje nije u rangu onih Manchester Cityja i Liverpoola te da još uvijek ne može konkurirati za osvajanje naslova. Spursi su, doduše, vrlo dobro ušli u prvenstvo,. Nakon četiri kola imaju tri pobjede i remi, ostvaren u gradskom derbiju protiv Chelseaja, a Tottenham u idućem kolu (srijeda) očekuje još jedno gradsko gostovanje, ono kod West Hama.

(3.80) West Ham (3.45) Tottenham (2.00)

Kao moguća pojačanja Spursa do kraja prijelaznog roka još se spominju Daniel James iz Leedsa te Yannick Carrasco iz Atletico Madrida.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+

(nr)


Tagovi

Antonio ConteTottenham

Ostale Vijesti