Reuters
Reuters

Last minute transferi: Manchester United pojačava napad, Napoli dovodi dva 'kapitalca', milanski klubovi pojačavaju obranu (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 30.08.22. | 08:42

Ostalo je još oko 60 sati do kraja ljetnog prijelaznog roka.

Ostala su još dva dana do kraja prijelaznog roka u većini europskih država. U srijedu navečer (31. kolovoza) prijelazni rok će završit u 15 europskih država među kojima je i Hrvatska, a u četvrtak (1. rujna) u 11 navečer po hrvatskom vremenu, prijelazni rok završit će u još devet europskih nacija među kojima su i one najjače - Engleska, Španjolska, Italija, Njemačka, Francuska, Nizozemska i Portugal. Prijelazni rok u San Marinu završava 2. rujna, u Rumunjskoj i Moldaviji 5. rujna, u Belgiji, Bugarskoj, Sjevernoj Makedoniji i Slovačkoj 6. rujna, u Rusiji, Češkoj i Turskoj 8. rujna, u Grčkoj i Srbiji 15. rujna, u Bosni i Hercegovini 16. rujna, u Armeniji i Ukrajini 22. rujna...

Posljednjih dana svjedočili smo nekoliko zanimljivih transfera. Najzvučniji je onaj Alexandra Isaka iz Real Sociedada u Newcastle za 70 milijuna eura. Lucas Paqueta je Lyon zamijenio West Hamom za 42.95 milijuna, a novim Čekićarom postao je i bivši bek Chelseaja (i Lyona) Emerson. Renan Lodi stigao je u Nottiongham Forest na posudbu iz Atletica, Roman Jaremčuk prešao je iz Benfice u Club Brugges, a Valencia se pojačala mladim Andre Almeidom iz Vitorie Guimaraes te iskusnim Edinsonom Cavanijem. Novo pojačanje dobio je i Igor Tudor, u Marseille je na jednogodišnju posudbu stigao Eric Bailly iz Manchester Uniteda, Verona je dovela odličnog Djurgardenovog stopera Isaka Hiena. Arkadiusz Milik je stigao na posudbu u Juventus, a Callum Hudson Odoi iz Chelseaja u Bayer Leverkusen. Novu sredinu pronašao je i naš Nikola Moro koji je postao novim igračem Bologne.

Ovo su najzvučniji transferi posljednjih nekoliko dana, a u narednima očekujemo još nekoliko njih, očekivanih i manje očekivanih.

Manchester United još nije završio s trgovanjem. U narednim danima očekuje se dolazak Antonyja iz Ajaxa za iznos od 90 milijuna eura, a dolaskom mladog Brazilca povećale bi se šanse za odlazak Cristiana Ronalda. CR7 ovog se ljeta nudio praktički svim relevantnijim klubovima Europe, nedavno je, nakon Dinamovog ulaska u Ligu prvaka, izašao 'meme' u kojem C. Ronaldo šalje Dinamu poruku putem Instagrama, s porukom 'Hello', a Dinamo odgovara: "No". Nitko ne želi Cristiana Ronalda, prije nekoliko sezona ta bi se rečenica mogla izgovoriti samo kao najteža ironija, no danas je tor realnost. Posljednja nada za Portugalca je prelazak u Napoli koji bi otvorio mogućnost prelaska Victora Osimhena u Manchester United.

U slučaju da Antony prijeđe u Manchester United, u Ajax bi se mogao vratiti Hakim Ziyech koji trenutno ima ulogu pričuve u redovima Chelseaja (u slučaju da Kopljanici ne uspiju dovesti marokanskog reprezentativca, Ajax će se okrenuti Lucasu Ocamposu iz Seville ili Leonu Baileyu iz Aston Ville). A Bluesi već nekoliko dana rade na dovođenju Pierrea Emericka Aubameyanga iz Barcelone, kao i na dovođenju francuskog stopera (21) Wesleya Fofane iz Leicestera za 70 milijuna eura.

Aktivan bi mogao biti Tottenham koji želi pojačati krilne pozicije, a dvojba je pala na dva imena - Daniela Jamesa iz Leedsa te Yannicka Carrasca iz Atletico Madrida.

Paris Saint Germain pak u zadnjim danima prijelaznog roka želi dovesti veznog igrača. N'Golo Kante iz Chesleaja te Fabian Ruiz iz Napolija nameću se kao prvi pickove PSG-ove struke. A Parižani bi mogli ostati bez Keylora Navasa koji je dosta blizu prelaska u Napoli, tvrde talijanski mediji.

Milanski velikani žele se pak pojačati na stoperskim pozicijama i to igračima iz Premier lige. Milan je zapeo za Japheta Tangangu iz Tottenhama, a Inter za Trevoha Chalobaha iz Intera.

Juventus, pak, nije odustao od dovođenja Memphisa Depaya iz Barcelone.

A što se pak La Lige tiče, prijelazni se rok na Pirinejskom poluotoku prilično otišao. Od ozbiljnijih transfera govori se o dolasku Sergia Reguilona iz Tottenhama u Atletico Madrid, te Bryana Gila u Valenciju. Informacije oko mogućeg prelaska Lovre Majera u Atletico Madrid brzo su se utišale, a još uvijek nije isključen prelazak Marcosa Alonsa u Barcelonu iz Chelseaja, odnosno Pierrea Emilea Höjbjerga iz Tottenhama u Real Madrid, kao zamjena za Casemira.

Što se pak Bundeslige tiče, tu je stvar više manje jasna. Još uvijek postoje naznake da bi Dion Drena Beljo mogao u Borussiju Mönchenglacbahc, odnosno Mihael Žaper u Schalke 04. No, nakon posljednjih događaja u Gradskom vrtu, ti će transferi morati pričekati najmanje do zime. Bayern se jako pojačao ovog ljeta, a Bavarci i dalje pikiraju talentiranog Japanskog tinejdžera Taichija Fukuija.

Mogući last minute transferi u najjačim euro-ligama:

Antony iz Ajaxa u Manchester United

Cristiano Ronaldo iz Manchester Uniteda u Napoli

Victor Osimhen iz Napolija u Manchester United

Pierre Emerick Aubameyang iz Barcelone u Chelsea

Marcos Alonso iz Chelseaja u Barcelonu

Wesley Fofana iz Leicestera u Chelsea

Yannick Carrasco iz Atletico Madrida u Tottenham

Daniel Leeds iz Leedsa u Tottenham

N'Golo Kante iz Chelseaja u PSG

David Ruiz iz Napolija u PSG

Keylor Navas iz PSG-a u Napoli

Memphis Depay iz Barcelonu u Juventus

Japhet Tanganga iz Tottenhama u Milan

Trevoh Chalobah iz Chelseaja u Inter

Sergio Regulion iz Tottenhama u Atletico Madrid

Bryan Gil iz Tottenhama u Valenciju

Lovro Majer iz Rennesa u Atletico Madrid

Pierre Emile Höjbjerg iz Tottenhama u Real Madrid

Dion Drena Beljo iz Osijeka u Borussiju Mönchengladbach

Daniel Žaper iz Osijeka u Shcalke 04

Taichi Fukui iz Sagan Tosua u Bayern

Haim Ziyech iz Chelseaja u Ajax

Lucas Ocampos iz Seville u Ajax

Leon Bailey iz Aston Ville u Ajax

Idealna postava igrača koji bi mogli ostvariti last-minute transfere:




Tagovi

Ljetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2022.Germanijak transferinogometni transferitransferitransferi uživo

Ostale Vijesti