Srna u opsežnom razgovoru otkrio koju utakmicu želi odigrati za kraj

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.04.20. | 21:30

Bivši kapetan Vatrenih dao je intervju za službenu stranicu Šahtara.

Darijo Srna dao je opsežan intervju za službenu web stranicu ukrajinskog kluba. Bivši kapetan hrvatske reprezentacije i sadašnji pomoćni trener Šahtara govorio je o dosta zanimljivih stvari, a svakako je jedna od najupečatljivijih dio u kojem se osvrnuo na povratak u Donjeck. 

Naravno, nije moglo proći niti bez koronavirusa, koji je i prouzročio trenutnu paralizu svjetskog sporta. 

"Najvažnija taktika za obranu od koronavirusa je disciplina. Ja sam kod kuće u karanteni. Radim, učim i provodim vrijeme s obitelji. Danas sam se i testirao navirus COVID-19. Bez brige, negativan je, imam visokstupanj discipline", otkrio je na početku. 

Ono što će za vrijeme stanke biti ključno je da igrači zadrže dobar stupanj forme. 

"Siguran sam da svaki igrač Šahtara, čak i bez programa kojeg smo im propisali, dovoljno je angažiran da radi individualno. Imamo novu generaciju mladih igrača, to su profesionalci koji rade jako ozbiljno već od 17. godine. Primjerice, Kovalenko, Bondar, Tete, Dodo, Sipiriano, Fernando i ostali dečki, čak i kada nam treninzi završavaju, oni imaju svoj privatan program. Da se prvenstvo Ukrajine nastavi za tri dana, uvjeravam vas da bi ga oni dočekali spremni", pohvalio je Srna nadolazeću generaciju zvijezda Šahtara. 

Naravno, nije moglo proći bez pitanja oko toga vuče li Srnu da ponekad zaigra?

"Žena me poslije svake utakmice pita: "Zar se ne želiš vratiti na teren?". Odgovorim joj da želim, ali ne mogu. Morate obuzdati svoj ego u takvoj situaciji, ja sam sada bivši nogometaš i neću više igrati na profesionalnom nivou. Drago mi je da sam ovdje i da iskustvom i znanjem mogu pomoći klubu, igračima, navijačima..."

O povratku kluba u matični Donjeck, Srna nema nikakve dvojbe:

"Vratit ćemo se jednog dana, siguran sam. Želim svoju oproštajnu utakmicu odigrati na Donbass Areni. Nekada radim planove, koje bi sve igrače pozvao na tu utakmicu. Vjerujte mi, bio bi to nogometni praznik za Ukrajinu i svijet. To je moja velika želja."

Srna je najavio i izdavanje autobiografije.

"Već je napisana, ali stalno dodajem neke nove priče. Nadam se da će biti izdana jednog dana, trebate samo odabrati dobar trenutak da je predstavite. Inače volim čitati biografije. Pročitao sam one od Fergusona, Beckhama, Ibrahimovića. Trenutno čitam Agassijevu, a nakon toga ide Modrićeva."

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)


Tagovi

ŠahtarDarijo Srna

Ostale Vijesti