Najboljih 11 bez kluba koje bi dogodine mogli gledati u HNL-u

Vrijeme Čitanja: 5min | pon. 17.06.19. | 11:27

U sastavu su se našli hrvatski, nigerijski, švedski i švicarski reprezentativci.

Ovu momčad složili smo od igrača za koje smatramo da bi dogodine mogli biti dijelom HNL-a.

Na vratima bi se nalazio Antonijo Ježina, iako bi mu prva konkurencija s klupe bio vratar koji je svojevremeno bio dio Hrvatske reprezentacije koja je bila na SP-u u Brazilu, Oliver Zelenika.

Ježina je svoju karijeru započeo u Zadru iz kojeg odlazi u Istru. Na najvećem hrvatskom poluotoku zadržao se dvije sezone nakon čega odlazi u Dinamo Zagreb u transferu vrijednom 250 tisuća eura. Prošlo ljeto potpisao je za belgijskog drugoligaša Antwerpen, ali se tamo nije naigrao pa su mu iz kluba odlučili ne produžiti ugovor.

Ovaj tridesetogodišnji golman mogao bi se vratiti u HNL i ponovno oživiti svoju karijeru. Mnogi prvoligaši rado bi vidjeli ovog Murterina na svojim vratima, te je veoma izgledno da dogodine ovaj bivši reprezentativac ponovno brani boje nekog od naših prvoligaša.

Naš sastav postavili smo u formaciji 3-4-3, a u posljednjoj liniji igrati će dva stranca, Brazilac Natanael, Nigerijac Godfrey Obaobona  i Hrvat Elvis Kokalović. Ovaj potonji ima dugogodišnje iskustvo igranja u HNL-u te je ovaj 30-godišnjak bio pravi stup obrane Slaven Belupa. Iz HNL-a otišao je 2015. kada je za 600 tisuća eura otišao u Konyaspor, a nakon toga igrao je još i za Karabukspor i Lech Poznan.

Obaobona je proteklu sezonu odigrao za Goricu, ali se trener najvećeg iznenađenja HNL-a odlučio kako mu usluge ovog bivšeg reprezentativca Nigerije nisu prijeko potrebne. Za svoju reprezentaciju ovaj branič nastupio je čak 39 puta, a prije Gorice igrao je za Al-Ahli (klub čiji je novi trener jučer postao Branko Ivanković) i turski Rizespor.

Treći koji bi se mogao pojaviti u našoj ligi je Brazilac Natanael. Ovaj lijevi branič može igrati više pozicija, a u Ludogorets je stigao za 1,34 milijuna eura. Njegova vrijednost na transfermarktu povećala se tri puta od kako je došao u Bugarsku, a od 1. srpnja biti će slobodan igrač. GNK Dinamo jako je zainteresiran za njegove usluge i upravo bi ovaj 28-godišnjak dogodine mogao raditi nered uz lijevu aut liniju svojim suparnicima.

Vezni red složili smo samo od naših igrača. Na lijevoj strani igrao bi Mario Tičinović. Navijači Hajduka ovom lijevonogom brzancu tepali su da je on Nedved iz Sinja, ali njegova karijera nije išla onim smjerom kojim se to očekivalo, iako daleko od toga da ona nije dobra. Nakon Hajduka Mario je igrao za Nordsjaelland i Lokeren, a za dva tjedna i službeno će postati slobodan igrač.

Filip Mrzljak bivši je igrač Lokomotive i Dinama. Dijete zagrebačkih Modrih pokušao je svoje mjesto pod suncem izboriti u inozemstvu, točnije u Rumunjskoj, ali ni Pandurii, ni Astra Giuriu nisu bile sredine u kojima je ovaj zanimljivi veznjak mogao doći do potpunog izražaja. Iako je riječ o slobodnom igraču njegova trenutna vrijednost iznosi milijun eura.

Drugi središnji veznjak je kapetan šampionske Rijeke i igrač sa jednim nastupom u dresu reprezentacije, Mate Maleš. Ovaj rođeni Šibenčanin prošle je sezone sa rumunjskim Clujom osvojio duplu krunu, ali je radi ozljede propustio veći dio sezone te je skupio svega 13 nastupa. Neupitno fantastični veznjak bio bi pravi izbor za veliku većinu momčadi iz prve HNL, ali ostaje pitanje je li ovaj 30-godišnja zainteresiran za povratkom ili bi više volio svoju karijeru nastaviti u inozemstvu.

Na desnoj strani vezne linije nalazi se igrač koji bez problema može igrati i u vršku napadu, a riječ je o jednoj od ikona HNL-a Gabrijelu Bobanu. Ovaj brzonogi napadač ima top u nogama, ali su njegove igre sklone oscilacijama od odličnog pa sve do katastrofalnog. Ovaj krilni napadač bio je uzdanica Predraga Stilinovića dok je bio član Pomorca, nakon čega tri godine provodi u veslačkoj dok je još Zagreb bio respektabilan prvoligaš prije nego li ga je potpuno uništio Dražen Medić. U Osijek je prešao 2016. godine za 200 tisuća eura, a sada će kao slobodan igrač sam moći potražiti novu sredinu za koju smatra da će biti najbolji fit za njega.

U napadu imamo tri vrhunska imena.

Započet ćemo sa mladim hrvatskim reprezentativcem i mladićem koji se u ovim trenucima nalazi u San Marinu na SP za U21 reprezentacije, Marinom Jakolišem. Ovaj mladić prvi je napadač naše mlade reprezentacije te bi ga većina, ako ne čak i sve momčadi iz HNL-a voljele vidjeti u svojim redovima. Hitronogi napadač ovo prvenstvo igrati će za ugovor, budući da će sve utakmice pozorno pratiti skauti diljem cijele Europe, stoga ukoliko ovaj mladić odigra veoma dobro jako je teško očekivati da mu netko iz lige petice neće ponuditi ugovor, što bi značilo da tada HNL najvjerojatnije pada u drugi plan.

Središnji napadač bio bi fantastični naturalizirani Švicarac Josip Drmić. Ovaj 26-godišnji napadač M'glabacha iza sebe ima jako lošu sezonu te jedino Dinamo ima kakve-takve šanse za dovođenjem ovog odličnog napadača. 26-godišnjak karijeru je započeo u Zurichu nakon čega je promijenio četiri njemačka prvoligaša, a za reprezentaciju Švicarske ima 32 nastupa i odličnih 10 pogodaka.

Posljednji od ove ofanzivne trojke je još jedan igrač hrvatskog i bosanskog podrijetla, Šveđanin Branimir Hrgota. Ove sezone ovaj napadač rođen u Zenici skupio je svega četiri minute (!!!) na terenu, te je netko tko je do prije godinu dana vrijedio 2,5-3 milijuna eura, a danas vrijedi mizernih 600 tisuća eura. Rijeka ili Hajduk mogle biti idealne destinacije za ovog napadača.

ZAMJENE : Oliver Zelenika, Ante Puljić, Fran Tudor, Mario Musa, Tomislav Šarić, Tomislav Mrkonjić, Lovre Čirjak

Ova jedanaestora bila bi iznimno neugodan za svakoga u HNL-u te smatramo kako bi se sigurno borili za jedno od prve tri pozicije. Kao trenera ove momčadi izabrali smo Elvisa Scoriju, trenera koji je poznat po tome što je od svojih igrača znao izvlačiti maksimum i koji je veoma prilagodljiv stilom i organizacijom, te mu nije problem po potrebi igrati veoma defenzivno, iako je u dubini duše pravi ofenzivac i netko tko voli igrati „na gol više“.

Vjerujemo kako bi mnoge momčadi iz HNL-a voljele vidjeti ove igrače u svojim redovima, a budući da je prijelazni rok tek počeo, tko zna, možda se upravo to i ostvari.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto:Pixsell)


Tagovi

Mate MalešFilip MrzljakMario TičinovićNataenaelElvis KokalovićGodfrey OboabonaAntonijo JežinaGabrijel BobanMarin JakolišJosip DrmićBranimir HrgotaElvis Scoria

Ostale Vijesti