Kinezi grade novu Kantridu, Mišković potpisao suradnju

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 12.04.19. | 11:19

Velika vijest za Rijeku i Hrvatsku.

 

Predsjednik Rijeke Damir Mišković potpisao je u Dubrovniku memorandum o razumijevanju s kineskim ulagačima o izgradnji Kantride. Sporazum o financiranju izgradnje Kantride jedan je od sedam potpisanih memoranduma između Hrvatske i Kine na 8. sastanku šefova vlada 16 zemalja srednje i istočne Europe (CEEC) i Kine pod nazivom "Otvorenošću, inovacijom i partnerstvom gradimo nove mostove"

Radi se zasad tek o iskazivanju namjere o suradnji, a ne još o konkretnim ugovorima. Zasad još nisu poznati detalji projekta nove Kantride.

Mišković je memorandum potpisao sa kineskom tvrtkom Top International Engineering, a odnosi se na izgradnju novog stadiona, postrojenja u sklopu njega i ostalih popratnih sadržaja.

"U pitanju su sve infrastrukturni projekti. Osobno vjerujem da će danas potpisani memorandumi biti pretočeni i u konkretne ugovore. Radi se o ulasku kineskih financijskih institucija na prostor Hrvatske, za one projekte za koje u ovom trenutku nismo u stanju u ovom času ishoditi novac EU", rekao je ministar gospodarstva Darko Horvat.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Damir MiškovićKantridaRijeka

Ostale Vijesti