Dino Stanin/PIXSELL
Dino Stanin/PIXSELL

Zadar se dobro držao, no presudila je očajna treća četvrtina

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 31.10.21. | 14:34

Peti poraz hrvatskog prvaka.

Nakon što je u prošlom kolu ABA lige Zadar upisao prvu pobjedu, svladavši na Višnjiku Borac iz Banja Luke, Zadrani su u Beogradu izgubili 76:83 od favoriziranog FMP-a koji je zadržao drugo mjesto na ljestvici. Zadar je odigrao tri odlične četvrtine, na odmor je otišao s prednosti od +3, no presudila je treća dionica koju je beogradska momčad dobila s 12 razlike.

Pogocima Martina Junakovića i Aleksandra Bursaća Zadar je utakmicu otvorio serijom od 4:0, a onda je i Pavle Marčinković pogodio tricu za 7:2. FMP je potom napravio seriju od 12:0, no Zadar se do kraja četvrtine diže i na prvu pauzu odlazi s prednosti od 29:24, zahvaljujući trici Dominika Mavre sa zvukom sirene.

Marčinković nastavlja s tricom na otvaranju druge četvrtine, a Zadrani su dvije minute prije kraja poluvremena imali prednost od 10 koševa razlike! Bilo je 46:36 za Zadrane, no tada kreće crna serija Zadra i velika šuterska serija FMP-a koji je do kraja poluvremena ubacio osam poena, a Zadar samo jedan.

Serija se nastavila i u trećoj četvrtini koju je FMP dobio 22:10 i napravio prednost od devet koševa razlike. FMP je tako u nešto manje od 12 minuta napravio seriju 30:11 i došao blizu pobjede.

U zadnjoj dionici ponovno se budi Zadar, serijom Mavre, Ursaća i Justina Cartera Zadrani su stigli na -3, a onda je Antonio Jordano pogodio tricu za 66:66. Tada ponovno kreće FMP koji na krilima sjajnog Nenada Nerandžića radi prednost od pet razlike, Zadar se tri minute kraja tricom Junakovića vraća na -2, Bursać je potom imao priliku iz penala vratiti utakmicu u egal, no pogodio je samo jedno. I to je bilo to. FMP je u posljednje dvije minute napravio seriju 8:2 i stigao do pete pobjede sezone.

Najefikasniji kod domaćina bio je Nerandžić koji je zabio 23 uz sedam skokova i dvije asistencije, a kod Zadra je najraspoloženiji bio Bursać s 14 poena, pet skokova i dvije asistencije, Marčinković je zabio 12 uz pet skokova, a Carter 11 uz devet skokova i tri asistencije.

Pred Zadrom je derbi Premijer lige kod Cibone u Zagrebu, a u idućem kolu ABA lige dočekuje Crvenu zvezdu na Višnjiku.

Večeras se u ABA ligi igra hrvatski derbi između Splita i Cibone na Gripama u 19:00.

(2.15) Split (15.0) Cibona (2.15)


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

KK ZadarABA ligaFMP

Ostale Vijesti