Nick Turchiaro-USA TODAY Sports
Nick Turchiaro-USA TODAY Sports

Westbrook i James spasili Lakerse, Jokić nije mogao sam protiv raspoložene trojke iz Clevelanda

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 19.03.22. | 08:32

Odigrano je ukupno dvanaest susreta regularnog dijela NBA sezone

Još tri tjedna i to je to.

Regularni dio NBA sezone se približava svome kraju. Pred nama je posljednjih desetak kola do finalne kulminacije 9.travnja kada će se podvući crta, spojiti parovi doigravanja i tzv. play-ina, eliminacijskog ciklusa za posljednja dva mjesta u play-offu.

Sinoć se diljem SAD-a odigralo ukupno 12 susreta regularnog dijela sezone, a daleko najnapetniji je odigran u Kanadi, gdje su Toronto Raptorsi dugo odolijevali napadima Lakersa. Na kraju su gosti tek u produžetku došli do pobjede, a do nje ih je vodio tko drugi nego Kralj James. Konačni rezultat 123:128.

Raptorsi su dobro i prošli. LA je furiozno ušao u susret i stvorio bodovnu zalihu od deset poena prednosti. Raptorsi su uzvratili istom mjerom, no sve do poluvremena se rezultat prosječno kretao s nekoliko “bodova” plusa za gosate. Lakersi su potom pali i prema kraju regularnog dijela susreta ušli u potpuni egal s Raptorsima koje je sinoć predvodio Barnes. Scottie je ubacio 31 poen, k tome dodao 17 skokova i šest asistencija za lijepi double-double.

Spašavali su Lakersi “živu glavu” u zadnjoj minuti kada je Trent.Jr pogodio tricu s kojom je ostvarena +3 prednost za Kanađane što bi značilo još jedan poraz za LA. Ipak, Trentu odgovara Westbrook četiri desetinke prije kraja sa svojom tricom za 116:116 i odlazak u produžetke.

Psihološka prednost je tu odigrala svoje, a Bradlyjeva serija iz samog finiša susreta je osigurala miran kraj za goste. Trica uz dva slobodna bacanja za seriju 5-0 i očuvanje devete pozicije u zapadnoj konferenciji. Najraspoloženiji u redovima Lakersa bio je LeBron James sa 36 poena, dok je Russell Westbrook stigao do triple-doublea s 22 poena, deset skokova i deset asistencija.

Od ostalih susreta, spomenimo kako je Uah na svom parketu svladala Clipperse. Našeg Bojana Bogdanovića nije bilo zbog ozljede, ali je zato za Clipperse 20 minuta odradio Ivica Zubac. Nakon nevjerojatnih partija u posljednje vrijeme, sinoć nešto mirniji reprezentativni centar je postigao devet poena, šest skokova i jednu asistenciju.

Za kraj ostavljamo još jedne produžetke i to one sa susreta Clevelanda i Denvera. Gosti iz Kolorada nošeni Nikolom Jokićem su izborili produžetak, alina kraju nisu uspjeli slaviti. Cavaliersi su u prvom overtimeu spojili seriju 8-0 i tako stigli do pobjede uz konačni rezultat 119:116.

Jokić je svoje odradio u regularnom dijelu susreta, usput konačno upisavši i 32 poena, no pokraj Makkanena, Mobleyja i Garlanda nije mogao sam. Domaći trio je sinoć bio sjajan, svi su redom upisali double-double učinak zbrojno ubacivši čak 83 od ukupno 119 poena za svoju momčad. Bez obzira na takav učinak i dominantnu predstavu pred domaćim navijačima, prošlogodišnji MVP je mogao susret riješiti u korist gostiju iz Kolorada.

Ipak, neprecizna trica Nikole Jokića, i crna rupa u produžetku, kumovali su neočekivanom porazu. Imao je Denver i preko deset poena pednosti u četvrtoj četvrtini, no pad koncentracije i visoka učinkovitost očigledno raspoložene trojke domaćih su učinile svoje.



Tagovi

NBANikola JokićCleveland CavaliersDenver NuggetsLeBron JamesLos Angeles Lakers

Ostale Vijesti