Vogel odgovorio na pitanje o trećoj opciji Lakersa u Orlandu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.07.20. | 15:43

Najpopularnija NBA franšiza našla se u popriličnim problemima radi nekih otkaza.

Los Angeles Lakersi cijele su sezone kotirali kao momčad iz prvog reda favorita za NBA naslov 2020.

Točnije, u očima velike većine fanova to su trenutno postali od dana kad je Anthony Davis potpisao, a te predikcije su se tijekom sezone potvrdile. Došla je prva polovica ožujka, liga je stala povodom buktinje koronavirusa, a nakon svega natjecanje će biti nastavljeno krajem ovog mjeseca poslije gotovo pet mjeseci ‘’hibernacije’’.

Vjerojatno jedina mana koja je očigledna kod Lakersa jest kratka klupa, odnosno upitna širina rostera za sastav koji cilja na trofej Larryja O’Briena – pogotovo kad ga se usporedi s onim glavnih konkurenta Los Angeles Clippersa.

Manje popularna momčad iz Grada anđela ima nevjerojatnu dubinu rostera, i po tipovima igrača važna za raznorazne specifične uloge, ali i (što je možda još bitnije) po pitanju igre s loptom. Clippersi imaju u Kawhiju Leonardu, Paulu Georgeu, Mou Williamsu, Marcusu Morrisu i Reggieju Jacksonu igrače koji si bez problema mogu kreireati šut iz izolacije i ‘’izmisliti koš’’ ni iz čega.

Za Lakerse se to nije moglo reći ni prije nego su dva veoma važna igrača otpala, Avery Bradley vlastitom odlukom te Rajon Rondo radi ozljede. Dodali su, doduše, J.R.-a Smitha, ali je veoma upitno može li on biti pouzdana treća opcija koja bi predstavljala konstantnu opasnost za protivnika koji bi se na njega koncentrirao u trenucima kad su na klupi i LeBron James i Anthony Davis. Okrutna je istina da Smith to već nije bio ni kad je s LeBronom osvajio naslov – kamoli sad.

Uzevši tu činjenicu u obzir, navijače zanima tko bi mogao biti ta treća opcija za Lakerse, a trener Frank Vogel ponudio je zanimljiv odgovor:

“Ja stvarno vjerujem da je naša treća opcija – otvoren igrač.”, bio je prilično diplomatičan, ali i tajnovit. Ljudi vole konkretne informacije, imena i brojke, a Vogel im je to u ovom slučaju uskratio.

“Ako igramo kako želimo igrati, ako se lopta bude kretala, imamo i više nego dovoljno ubojitosti u napadu. Kad igramo dovoljno agresivno, svake noći može drugi čovjek iskočiti s 20 do 25 poena.”

Mnogi misle kako bi Kyle Kuzma trebao biti taj čovjek, no Vogel želi u Orlando donijeti stanoviti element iznenađenja s namjerom da uhvati protivnike ‘’na krivoj nozi’’ i u neznanju od koga prijeti opasnost u kojem trenutku.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Why Frank Vogel believes Lakers benefit from not having a set third option.<a href="https://t.co/SBukTZPEyi">https://t.co/SBukTZPEyi</a> <a href="https://t.co/MtaqeAZI4J">pic.twitter.com/MtaqeAZI4J</a></p>&mdash; Lakers Nation (@LakersNation) <a href="https://twitter.com/LakersNation/status/1283809872811720704?ref_src=twsrc%5Etfw">July 16, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Kelvin Kuo/Reuters)


Tagovi

Los Angeles LakersLos Angeles ClippersNBA restartLeBron JamesAnthony Davis

Ostale Vijesti