Stojko Vranković: Hoćemo novac natrag

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 26.03.20. | 10:41

Kvalifikacijskih turnira dosta moguće neće biti, a ta će se odluka preliti u ishod da se naša reprezentacija može pozdraviti sa Tokijom.

Olimpijske igre u Tokiju prije dva dana su i službeno prebačene na 2021.

Problemi koje bi prouzročile nemogućnosti odvijanja svih kvalifikacijskih sportskih događaja kako bi se kompletirao cijeli popis putnika za Tokio prevelik su zalogaj, čemu su na kraju morali podleći i poslovično organizacijski savršeni i perfekcionistički nastrojeni Japanci. Jednostavno je puno previše toga van njihove kontrole.

Ono kako to organizacijski najviše utječe na Hrvatsku jest problem košarkaškog kvalifikacijskog turnira koji se trebao upriličiti u Splitu krajem lipnja. Ovim povodom se Hrvatski košarkaški savez našao u problemu, javlja Tportal.

Na odlučnu inicijativu HKS-a dobivena je organizacija ovog turnira, a kako bi u tome uspjela krovna košarkaška kuća pozvala je u pomoć i Vladu. Naime, bilo je potrebnu uplatiti iznos od dva milijuna i 600 tisuća eura FIBA-i, što je na koncu i učinjeno.

No kako su Igre odgođene, tako neće biti ni turnira (na kojem su uz Hrvatsku trebale nastupiti reprezentacije Brazila, Tunisa, Njemačke, Rusije i Meksika), barem ne u prvotno predviđenom terminu. Iako je njegova sudbina neizvjesna, odnosno ne zna se hoće li se (kao niti postoji li za to mogućnost s hrvatske strane), odgoditi za istovjetan termin samo sljedeće godine, predsjednik HKS-a Stojko Vranković odlučan je u tome da se traži povrat novaca za ''patricipaciju'' od strane FIBA-e:

„Sve ovo što se događa u zadnje vrijeme napravilo je totalni kaos, a naš stav u HKS-u jest takav da ćemo od čelnika FIBA-e tražiti povrat kompletnog iznosa uloženih novaca. Za nekoliko dana obavit ćemo sa čelnicima FIBA-e konferencijski poziv i tada ćemo im reći svoj stav. Znate, uz dužno poštovanje svima, te ako se uzmu problemi u kojima se našla cijela Hrvatska zbog pandemije koronavirusa, a poglavito Zagreb nakon strašnog potresa, svi u HKS-u mislimo da je taj iznos koji je Vlada RH uplatila FIBA-i kud i kamo normalnije trošiti na humane stvari, nego na organizaciju turnira.“ rekao je za Tportal Drniški orao iz svoje zadarske kućne karantene.

Time je dano do znanja kako se, uslijed novonastalih problema, HKS odriče mogućnosti da Hrvatska uopće organizira turnir, s obzirom da bi se eventualno vraćena sredstva realocirala na trenutno bitnije probleme.

No postoji još nekoliko parametara koji bi utjecali na ovu odluku:

„Sljedeće godine na rasporedu je Eurobasket i nakon toga Olimpijske igre. Iskreno, ne vidim kako bi se mogao u raspored ugurati i olimpijski kvalifikacijski turnir? No, danas sam čuo neslužbenu informaciju kako će se ići s prijedlogom da se Eurobasket prebaci u ljeto 2022. godine.“

Kako se navodi, povrat novca tražiti će Litva i Kanada, a dosta vjerojatno i Srbija. Pritom je manje vjerojatno da će FIBA tražiti nove organizatore za turnire, nego će se preostali putnici odrediti prema njenom rankingu.

A znamo što to u prijevodu znači za hrvatsku reprezentaciju...

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Pixsell)


Tagovi

HKSTokio 2020hrvatska košarkaHrvatska košarkaška reprezentacijaStojko Vranković

Ostale Vijesti