Vincent Carchietta-USA TODAY Sports/Reuters
Vincent Carchietta-USA TODAY Sports/Reuters

Sixersi prvi polufinalisti, Netsi pometeni na domaćem terenu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.04.23. | 21:49

Pobjeda Philadelphije iako su igrali bez Joela Embiida.

Košarkaši Philadelphia 76ersa prva su momčad koja se plasirala u drugi krug doigravanja za NBA prvaka, nakon što su u četvrtoj utakmici svladali Brooklyn Netse na njihovom terenu s 96:88. Pobjeda momčadi Doca Riversa još je značajnija, jer je ostvarena bez najboljeg igrača Sixersa, centra Joela Embiida, koji je u trećoj utakmici ozlijedio koljeno i morao propustiti večerašnji dvoboj.

Brooklyn je bio bolja momčad tijekom prvog poluvremena i na početku treće četvrtine, u kojoj su Netsi došli do 11 poena viška (53:42), ali je uslijedila serije gostiju 14:0 nakon koje su Sixersi počeli kontrolirati ritam utakmice. Netsi su još jednom nakratko poveli u zadnjoj četvrtini (72:70) košem Mikala Bridgesa, da bi gosti odgovorili serijom 8:0 i više nisu dopustili Netsima priliku za preokret.

Tobias Harris je sa 25 poena i 12 skokova predvodio Sixerse za koje je James Harden ubacio 17 poena uz 11 asistencija i osam skokova. Tyrese Maxey je postigao 16, a De'Anthony Melton 15 poena. Iskazao se i pričuvni centar Paul Reed s 10 poena i 15 skokova.

Kod Netsa je najbolji strijelac bio Spencer Dinwiddie s 20 poena. Nic Claxton je spojio 19 poena i 12 skokova, a Mikal Bridges je dodao 17 poena.

Philadelphia u polufinalu Istočne konferencije čeka boljeg iz sraza Bostona i Atlante, u kojem su Hawksi smanjili zaostatak na 2-1 domaćom pobjedom u trećoj utakmici serije i u nedjelju će pred svojim navijačima pokušati doći do izjednačenja.

(hina)


Tagovi

NBAPhiladelphia 76ersBrooklyn Nets

Ostale Vijesti