Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

Rimac uoči Cibone: “Blizu smo povijesnih rezultata, pozivam navijače. Kvaliteta je na našoj strani, ali ne smijemo ući u zamku”

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.03.24. | 17:19

Do kraja ligaškog dijela sezone ostala su još tri kola, a domaćini su u borbi za doigravanje

Pred košarkašima Splita novi je ispit. U 24. kolu ABA lige na Gripe u petak (21.00, Arenasport) stiže Cibona.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Do kraja ligaškog dijela sezone ostala su još tri kola, a Žuti su s omjerom 11/12 i dalje u borbi za doigravanje.

“Nama je ova utakmica rezultatski puno bitnija nego Ciboni. Međutim, to su utakmice gdje mi možemo puno izgubiti, dok Cibona nema pritisak, ali će sigurno željeti odigrati dobro. Očekujem zahtjevnu utakmicu. Na terenu se mora vidjeti kome je utakmica bitnija. To je jedina taktika. Moramo imati puno veću želju, htijenje, odgovornost. Nadam se da će nam publika biti dodatni motiv. Pozivam sve navijače da dođu, treba nam pomoć. Blizu smo povijesnih rezultata u ABA ligi”, rekao je trener Splita Slaven Rimac, a zatim dodao:

“Moramo odigrati ono što se od nas očekuje. Mislim da je kvaliteta na našoj strani. Cibona ima svoje probleme. Ne smijemo ući u zamku kao većina momčadi kada igra protiv njih, da su oni umorni, neće imati motiva...To su zamke. Dobro funkcioniraju na terenu, uvijek šutira igrač u najboljoj poziciji. S obzirom na roster odigrali su dobru sezonu. U hrvatskom prvenstvu igraju s pet igrača, a na trećem su mjestu. Moramo ih respektirati i odigrati dobru utakmicu. Imaju 8-9 igrača u rotaciji u ABA ligu. Svatko može imati svoj dan. Proleta je protiv Studentskog Centra pogodio četiri-pet trica. Energetski moramo biti kao prava dalmatinska momčad s puno kontranapada.”

Očekujete li podršku s tribina?

“To je utakmica koja privlači navijače. Uvijek su ogledi Splita i Cibone bitke, nemalo puta rezultati su bili neočekivani. Sjećam se dok sam igrao nikad nije bilo lako igrati na Gripama. To je utakmica koja ima obilježje derbija. Kada se pogleda ljestvica mi smo trenutno bolji, ali to treba pokazati na parketu”, zaključio je Rimac. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Slaven RimacKK SplitCibonaABA liga

Ostale Vijesti