Prilika čini lopova: Dva moguća Bostonova paketa za Goberta

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 12.04.20. | 08:41

Hoće li Ainge uspjeti iskoristiti priliku i na ruševinama momčadske kemije u državi mormona priskrbiti toliko željenog elitnog centra?

U krizama unutar radnih organizacija često dolazi do narušenih odnosa. Upravo takvom primjeru svjedočimo u redovima Utah Jazza, NBA momčadi koja je prva zabilježila slučajeve zaraze koronavirusom, kada je odlični All-Star centar Rudy Gobert testiran kao pozitivan.

Kako je javio The Athletic, drugi zaraženi kojem je virus potvrđen svega dan poslije Donovan Mitchell, nije uspio preći preko neodgovornog i nezrelog ponašanja francuskog centra. Štoviše, informacije odaju kako je i klub zauzeo sličan, iako pretpostavlja se manje radikalan stav.

No već su se pojavile špekulacije oko toga da će vjerojatno najbolji obrambeni centar lige morati napustiti Salt Lake City. Ne treba biti previše vispren kako bi zaključili da će generalni menadžeri stati u red ne bi li doveli igrača koji je strah i trepet u vlastitom reketu za bilo kojeg protivnika koji se poželi približiti obruču Jazzera.

Jedan od onih koji zasigurno ima najviše šansi, ali i koji će najviše uprijet, jest Danny Ainge, GM Boston Celticsa. Član slavne generacije ''Zelenih'' osamdesetih godina uživa roster jednog od najboljih vanjskih linija u cijeloj ligi. No pod košem nema ''silu'' i dovođenje jednog elitnog igrača reketa upravo je fokus njegovog djelovanja zadnjih nekoliko mjeseci. Naravno, cilj je to učiniti bez ili uz minimalno osipanje zvjezdanog backcourta Celticsa, a tu se prije svega misli na Jaysona Tatuma, Kembu Walkera, Jaylena Browna, Marcusa Smarta te, ako je moguće, Gordona Haywarda.

Specijalizirana stranica posvećena najtrofejnijoj NBA momčadi u povijesti Hardwood Houdini donosi dvije zamisli o tome kako dovesti Goberta u na sam sjeveroistok države, odnosno što ponuditi kolegama u Salt Lake Cityju. S obzirom da su Gobertu možebitno dani tamo odbrojani, za njega bi ovo bio itekako povoljan ishod – Celticsi bi se instantno vinuli u ešalon prvih favorita za naslov.

Ono što je bitno naglasiti jest da je Ainge kroz godine zamjenama nagomilao lijep broj budućih izbora drafta. Navijači su se nadali kako bi to moglo rezultirati dovođenjem određenog zvučnog pojačanja, npr. da će se realizirati nastojanja da se dovede Anthony Davis. Od toga nije bilo ništa, AD se uputio prema Los Angelesu, no trenutak kojeg su ljubitelji zelene boje dugo čekali možda je ipak stigao.

Po prvom scenariju bi Gobert sâm obukao zeleni dres a u drugom smjeru bi otišli Daniel Theis, Enes Kanter, Romeo Langford, Vincent Poirier, Grant Williams, te dva izbora prve runde, i to drafta koji bi se trebao odviti (ali po svemu sudeći neće) za dva i pol mjeseca. U pitanju su dva bolja izbora – vlastiti i onaj dobijen od Memphis Grizzliesa. Treći, priskrbljen od Milwaukee Bucksa, projiciran je za najniži od tri, s obzirom da se radi o momčadi s najboljim omjerom lige.

Langford je potencijalno dobar, energičan novak, koji je imao određenih problema s ozljedama no svakako je kadar biti koristan igrač u rotaciji. Pogotovo kroz koju godinu.

 

 

O Kanteru se zna manje-više sve. Solidan napadački (iako je u zadnje vrijeme i na tom polju pao), ali obrambeno dosta nepouzdan.

Grant Williams je igrač solidnog košarkaškog IQ-a, veoma momčadski orijentirani rookie, a Ainga ga je uzeo na zadnjem draftu iako je na raspolaganju imao Michaela Portera Jr.-a ili Erica Paschalla. Sudeći po prvoj sezoni, nije pogriješio, no nečeg će se morati riješiti u namjeri da dovede etabliranu, za trenutni veliki doprinos spremnu zvijezdu.

 

 

Vincent Poirier napustio je Euroligu kao jedan od njenih najboljih centara. Trenirao ga je naš Velimir Perasović, a radi se od odličnom skakaču, o čemu svjedoči da je u toj kategoriji bio uvjerljivo najbolji euroligaš sezone 2018./2019. No upitno je koliko se snašao u Stevensovoj slagalici. Obrambeno je ''sklizak'', no treba biti i pošten i reći da se mučio s ozljedom kroz sezonu.

Druga opcija je vjerojatno još zanimljivija, pogotovo nama, a za navijače Celticsa vjerojatno još bolja. Uz Goberta bi Brad Stevens uživao usluge našeg Bojana Bogdanovića, dok bi se u Utah vratio Gordon Hayward, igrač koji je punu afirmaciju stekao upravo u tom dresu. On ima ogroman ugovor koji mu igračkom opcijom garantira nešto preko 34 milijuna dolara sljedeće sezone. Unatoč tome, Ainge bi trebao dodatno dobro ''očistiti'' salary cap ukoliko poželi realizirati ovu kombinaciju, pogotovo jer se aktivira novi, jako velik ugovor Jaylena Browna koji mu samo sljedeće sezone garantira skoro 23 milijuna.

Da ne govorimo kako će sezonu nakon Jayson Tatum tražiti (i vjerojatno dobiti) maksimalan ugovor, a da bi u istom trenutku trebalo adresirati i novi Gobertov. U svakom slučaju Ainge, koji je kao igrač bio veoma asertivan, nije dao na sebe niti se bojao za glavu viših, će imati pune ruke posla. Još jedna stvar je sigurna, a to je da bi se Babo svojim catch and shoot kvalitetama jako dobro uklopio na ovaj roster, s obzirom da isti obiluje dobrim ball-handlerima.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Rudy GobertNBA

Ostale Vijesti