Reuters
Reuters

Poznati svi sudionici četvrtfinala NBA lige: Čak pola momčadi nisu bili nositelji u prvom krugu

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 01.05.23. | 07:19

Dvije utakmice četvrtfinale već su odigrane.

U za NBA ranom terminu, negdje prije ponoći po hrvatskom vremenu, saznali smo i posljednjeg putnika u četvrtfinale NBA lige, odnosno polufinale svoje konferencije. Aktualni prvaci Golden State Warriorsi svladali su u Sacramentu Kingse sa 120-100 u utakmici u kojoj je briljirao 'Štef' Curry i ubacio za sedmu utakmicu rekordnih 50 poena, a tome je pridodao osam skokova i šest asistencija. Warriorsi su tako sa šeste pozicije na Zapadu izborili polufinale konferencije u kojoj će igrati protiv sedmoplasirane momčadi prvog dijela sezone Los Angeles Lakersa. Momčadi iz Grada anđela LeBron James i Anthony Davis igraju konstantno i sjajno, te su s 4-2 nadvisili drupoplasiranu momčad konferencije Memphis Grizzliese, no i u četvrtfinalu neće imati prednost domaćeg parketa. No, za Jezerčare je svakako dobra vijest da su pobijedili Warriorse u tri od četiri ovosezonske utakmice, odnosno u sva tri duela u 2023. godini.

Pobjednik tog dvoboja u finalu konferencije igrat će protiv boljega iz susreta Denver Nuggets - Phoenix Suns, odnosno najbolje i četvrte momčadi konferencije u prvom dijelu sezone. Obje momčadi svladale su svoje suparnike s 4-1 u prvoj seriji, Denver osmu Minnesotu Timberwolvese, a Phoenix petoplasirane Los Angeles Clipperse. Ova serija je već započela, Denver je obranio prvu utakmicu na domaćem parketu i slavio 125-107, a druga utakmica igra se sutra rano ujutro po hrvatskom vremenu (4.00). Omjer u prvom dijelu sezone bio je 2-2, obje momčadi obranile su domaći parket, s time da je Denver jednom slavio nakon produžetaka.

Selimo na Istok na kojem je sinoć odigrana prva utakmica četvrtfinala između dva senzacionalna sudionika drugog kruga. Posebno Miami Heata koji je u četvrtfinalu konferencije s 4-1 nadvisio vodeću momčad prvog dijela sezone, ujedno i najvećeg favorita za naslov Milwaukee Buckse i tako postao šesta momčad koja je u povijesti NBA lige kao osma izbacila prvu na otvaranju doigravanja. New York Knicksi su pak kao peta momčad Istoka s 4-1 nadvisili četvrti Cleveland. Knicksi i Heat već su odigrali prvu utakmicu polufinala konferencije. Heat je na krilima svojeg superstara Jimmyja Butlera sinoć svladao Knickse u Maddison Square Gardenu i tako napravio prvi korak prema plasmanu u finale Konferencije.

Prouči cjelokupnu ponudu za NBA na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U drugom dijelu ždrijeba u četvrtfinalu će zaigrati drugoplasirani iz prvog dijela sezone Boston Celtics i trećeplasirana Philadelphia 76ersi. Celticsi su u prvom dijelu sezone slavili u tri od četiri međusobna dvoboja te u ovaj također ulaze kao favoriti, no Sixersi, iako će u prvoj utakmici igrati bez vjerojatnog MVP-a Joela Embiida, uzdaju se u kartu 'svježine' budući da su u osmini finala 'pomeli' Brooklyn Netse, dok je Celticsima trebalo šest utakmica (4-2) da izbace Atlantu Hawkse.

Sve u svemu, u finalu obje konferencije gledat ćemo momčad koja je kao nenositelj ušla u doigravanje. Na Zapadu će to biti Golden State Warriorsi (6.) ili Los Angeles Lakersi (7.), a na Istoku New York Knicksi (5.) ili Miami Heat (8). (nr)

NBA, 1. svibnja

Boston Celtics - Philadelphia 76ers, 01.30 (0-0)

Denver Nuggets - Phoenix Suns, 04.00 (1-0)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBANBA doigravanje

Ostale Vijesti