Najava dana: Dvije utakmice HNL-a, PL, La Liga, 1.NL, Championship, Serie B i NBA

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 01.05.23. | 07:00

Ovo su najzanimljivije utakmice dana.

Lokomotiva - Gorica, 16.00

(Nogomet, HNL)

Lokomotiva je sve dalje mjesta koje vodi u Europu, zagrebački sastav ima preveliki zaostatak za četvrtim mjestom i moralo bi se dosta toga poklopiti da na istome završi sezonu. Za početak, pobijediti Goricu koja bi pobjedom u današnjoj utakmici mogla pobjeći Šibeniku na +3 i napraviti veliki korak prema ostanku. Gorica je slavila u obje ovosezonske utakmice u Velikoj Gorici, a Lokomotiva u Kranjčevićevoj.

Slaven Belupo - Rijeka, 18.10

(Nogomet, HNL)

Prilično nevjerojatno zvuči podatak da je Slaven Blupo svladao Rijeku u sve tri dosadašnje utakmice. Na Rujevici Farmaceuti su slavili s dva puta po 1-0 (oba gola zabio je Ante Crnca), a u Koprivnici s 2-1. Domaćini s četvrtom pobjedom nad Rijekom mogu doći vrlo blizu četvrtom mjestu, na -1, no Rijeka ovo proljeće igra u sjajnoj formi i momčad Sergeja Jakirovića vjeruje u plasman u Europu, a danas se još žele revanširati Farmaceutima za sve poraze ove sezone.

Leicester - Everton, 21.00

(Nogomet, Premier liga)

Tko bi rekao da će Leicester i Everton, klubovi koji su posljednjih sezona u pravilu završavali u gornjem domu ljestvice (Leicester je 2016. i osvojio Premier ligu), danas igrati utakmicu 'biti ili ne biti' u borbi za ostanak. Leicester ima bod više, a obje momčadi pobjedom bi mogle skočiti ispred Leedsa i Nottingham Foresta koji su izgubili ovo kolo, Leicester za dva, a Everton za čak tri mjesta. Napomenimo kako je u prvoj utakmici sezone Leciester slavio u Liverpoolu s 2-0.

Mallorca - Athletic Bilbao, 19.00

(Nogomet, Primera)

Mallorca ima šest bodova manje od Athletica, ali devet više od zone ispadanja, tako da otočani ovaj dvoboj igraju praktički za prestiž, dok Baski love neko od mjesta koje im iduće sezone nosi Europsku ili Konferencijsku ligu. S pobjedom bi se mogli izjednačiti sa šestim Betisom. Prvi međusobni dvoboj sezone na San Mamesu završio je 0:0, a Bilbao na pobjedu u Mallorci čeka od 2012. Od tada su, doduše, odigrali samo dvije utakmice na otoku. Jednu su remizirali, a drugu (prošle sezone) izgubili 2:3.

Sevilla - Girona, 21.00

(Nogomet, Primera)

Sevilla se serijom sjajnih rezultata izvukla iz borbe za ostanak, trenutno je 11. s istim brojem bodova kao i 10. Girona koja je u prošlom kolu svaldala Real Madrid s 4-2 i potpuno otukla ambicije Madriđana u borbi za naslovom. Sevilla se generalno nalazi u odličnoj formi, u zadnjih sedam utakmica u svim natjecanjima upisali su pet pobjeda i dva remija. Zanimljivo, poljednje četiri međusobne utakmice ova dva protivnika završile su pobjedama domaćina - dva puta Seville i dva puta Girone.

Solin - Orijent 1919, 15.00

(Nogomet, 1.NL)

Borba za četvrto mjesto 1.NL koja ne donosi ništa drugo osim prestiža, no svakako je lijepo završiti sezonu u gornjoj trećini ljestvice, odnosno kao 14. najjači nogometni klub u državi! Obje momčadi imaju po 38 bodova, obje momčadi nalaze se u sjajnoj formi s tri pobjede u nizu, s time da Orijent ima +2 gol-razliku, a Solin -1. Prva utakmica u Rijeci završila je 1-1, a druga u Solinu s 2-1 za domaćine.

Blackburn - Luton, 18.30

(Nogomet, Championship)

Blackburn je serijom loših rezultata kompromitirao svoje mjesto i trenutno je deveti, s tri boda manje od mjesta koje vodi u doigravanje za Premier ligu, a Luton drži treće mjesto, odnosno prvo koje vodi u doigravanje! Lutonu druga pozicija više nije dostižna te žele zadržati spomenutu poziciju koja bi im mogla donijeti - dvoboj s Blackbournom! Prvi susret sezone završio je 2:0 pobjedom Lutona koji se nalazi u dosta boljoj formi od današnjeg domaćina.

Südtirol - Genoa, 15.00

(Nogomet, Serie B)

Südtirol drži četvrto mjesto koje vodi polufinale doigravanja za Serie A, dok je Genoa druga sa šest bodova prednosti pred Barijem. Südtirol se nalazi u lošoj formi, nisu slavili već četiri kola u nizu, a Genoa nije izgubili već 11 kola i čini se da će se momčad koju predvodi Milan Badelj sigurno vratiti u Serie A. Genoa je u prvoj utakmici sezone slavila s 2-0.

Boston Celtics - Phialdelphia 76ers, 01.30

(Košarka, NBA)

Prva utakmica polufinala Istoka, koju su mnogi nazvali i 'finale prije finala' konferencije. Analitičari naime smatraju da momčad koja pobijedi ovu seriju, igrat će i Veliko finale. Boston ima prednost domaćeg terena u ovom susretu, Celtici su slavili i u tri od četiri međusobne utakmice ove sezone (sve četiri završile su s manje od 10 razlike), no Sixsersi su prvi krug zaključili metkom protiv Brooklyna, a Celticisma je trebalo šest utakmica da nadigraju Hawkse, te je faktor svježine na strani gostiju.

Denver Nuggets - Phoenix Suns, 04.00

(Košarka, NBA)

Denver je u prvoj utakmici slavio sa 125-107, Jamal Murray je odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri, zabio je 34 uz devet asista i pet skokova, a tu je, dakako, bio i mogući MVP lige Nikola Jokić (24p, 19s, 5a). Nuggetsi sada žele povesti s 2-0 u seriji, no, neće im biti lagano. U redovnom dijelu sezone obje momčadi slavile su na domaćem parketu, tako da je u tekućoj sezoni omjer 3-2 za Denver.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti