NBA mijenja strukturu doigravanja?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 07.02.15. | 14:43

Hoće li NBA liga promijeniti format doigravanja? Komesar Adam Silver je najavio kako je to vrlo lako moguće.

Naime, posljednjih nekoliko godina u NBA ligi je veliki nesrazmjer između Zapadne i Istočne konferencije, a na Zapadu je puno veća koncentracija kvalitete. Primjerice, Milwaukee Bucks, koji su trenutno na 6. mjestu Istoka, na Zapadu bi bili 'ispod crte', dijelili deveto mjesto s New Orleansom, a Charlotte i Brooklyn, koji s negativnim omjerom trenutno drže pozicije za play-off, ne bi imali nikakve šanse za doigravanje u suprotnoj konferenciji.

Kako se posljednjih tjedana vodi oštra konkurencija između Phoenixa, Oklahome i New Orleansa oko 8. mjesta na Zapadu, sve se više priča kako sustav po kojoj se za naslov bori po 8 momčadi iz obje konferencije mora mijenjati. Sve te ideje su očigledno došle i do komesara Silvera.

Definitivno želimo da u doigravanju vidimo najbolje momčadi, a trenutni sustav donosi neke nepravilnosti“, izjavio je Silver dodavši kako će on sigurno uputiti neki prijedlog vlasnicima klubova.

„U mojoj prvoj godini na poziciji NBA komesara proučavao sam neke stvari, a sada je u drugoj godini vrijeme na akciju. Ovakav sustav je donesen zbog udaljenosti i problema s putovanje, ali u današnje doba sve momčadi imaju svoje charter zrakoplove te to ne bi trebalo uvjetovati strukturu natjecanja“, istaknuo je Silver.

Podsjetimo, NBA je prošle godine promijenila i sustav odigravanja finalne serije. Umjesto serije 2-3-2, gdje su se prvo igrale dvije utakmice kod bolje rangirane momčadi pa 3 kod lošije, uveden je sustav 2-2-1-1-1 koji je na snazi i u ostalim rundama doigravanja. I ta je promjena uvedena jer više nema problema s putovanjima NBA momčadi kao što je to bilo prije nekoliko desetljeća.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Adam Silver

Ostale Vijesti