NBA kreće u obračun s klubovima koji odmaraju svoje zvijezde

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.03.17. | 14:08

Povjerenik lige poslao je oštar dopis vlasnicima klubova…

Adam Silver, povjerenik NBA lige, poslao je u ponedjeljak dopis vlasnicima klubova u kojem je najavljeno kako će problem odmaranja glavnih igrača biti glavna tema sastanka klubova koji će se u New Yorku održati 6. travnja.  

U dopisu, koji je dospio u ruke ESPN-u, stoji kako je odmaranje glavnih igrača u određenim utakmicama „iznimno značajno pitanje za dobrobit naše lige“. Također, Silver je najavio i „oštre kazne“ za sve klubove koji „istog trenutka kada odluče odmarati igrače o tome ne obavijeste vodstvo lige, protivničku ekipu i medijske partnere.

Ovo se pitanje već neko vrijeme provlačilo po ligi, ali nakon što su u subotu Cavsi u utakmici protiv Clippersa na klupi ostavili LeBrona Jamesa, Kyrieja Irvinga i Kevina Lovea, Silver ga više nije mogao ignorirati.

Kao i uvijek, naš je cilj služiti ligi i obožavateljima tako što će im ponuditi dvoboje najvećih zvijezda lige i razumijemo razočaranje obožavatelja. Razumijemo da je ovo kompleksno pitanje i surađujemo s ligom kako bi ga pokušali riješiti na najbolji mogući način iz perspektive medijskog partnera“, oglasio se službenim priopćenjem nakon spomenute subotnje utakmice i ESPN.

Vodstvo lige iduću sezonu planira produžiti za tjedan dana, smanjiti broj utakmica u predsezoni i ukinuti obrasce u rasporedu u kojima ekipe u pet dana igraju četiri utakmice kako bi igrači imali više vremena na raspolaganju za odmor.  Iako se govorilo i o smanjenju broja utakmica kao jednom od potencijalnih rješenja, koje bi vjerojatno bilo i najbolje, čini se da od njega neće biti ništa, u prvom redu zbog toga što je vodstvo lige procijenilo kako bi im takav potez smanjio prihode.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Adam SilverLeBron James

Ostale Vijesti