Nastavak NBA sezone: Lakersi i Clippersi u velikom finalu?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 25.05.20. | 22:05

Poznati su parovi doigravanja u slučaju realizacije ove ideje.

NBA liga malim se koracima bliži odluci da se sezona dovrši. U tu svrhu aktualno je bilo više različitih scenarija, no jedan je zadnjih dana izdvojen.

Sezona bi se dovršila u izdvojenom ''balonu'', a kao prvi favorit što se lokacije tiče ističe se DisneyWorld u Orlandu. Vrlo vjerojatno bi se odmah pristupilo doigravanju, bez dovršavanja regularne sezone.

No kako javlja jedan od upućenijih NBA novinara Brian Windhorst, rodila se zamisao da parovi se doigravanja formiraju po principu najbolji protiv najgoreg po omjeru pa prema unutra – nevezano za konferencijsku pripadnost.

Tako bi, teoretski, u NBA finalu mogli gledati ''Bitku za Los Angeles'', odnosno seriju doigravanja kojoj su se fanovi vjerojatno najviše veselili, no koja je bila moguća najdalje u finalu Zapada.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">There’s a strong chance the NBA will go directly to the playoff once the season resumes, with teams seeded 1-16 <br>(Via Brian Windhorst) <a href="https://t.co/38h7LaNOPe">pic.twitter.com/38h7LaNOPe</a></p>&mdash; Halftime Hoops (@_halftimehoops) <a href="https://twitter.com/_halftimehoops/status/1264933335312273408?ref_src=twsrc%5Etfw">May 25, 2020</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Povjereniku lige Adam Silver dao je do znanja da mu se ideja sviđa, no nužno je da ovu ideju podržaju sve vlasničke strukture franšiza. Problem bi, predviđa se, mogle biti one s Istoka.

Barem pet vlasnika prvih osam momčadi po plasmanu moraju dati pristanak, a razlog zašto bi stavili veto na ovu ideju jest taj što im je u interesu da zadrže lakši put do eventualnog finala, kakav kroz Istok realno jest.

U tom bi slučaju imali nekoliko zanimljivih parova već u prvom krugu, a četiri od njih osam bili bi ''izmješani'', odnosno igrale bi momčadi s Istoka protiv onih sa Zapada.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Adam SilverNBA doigravanjeNBA

Ostale Vijesti