Nastavak Eurolige u Hrvatskoj? Ako pitate Simonovog šefa, vrlo moguće

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.04.20. | 09:43

Dobar posao koji se za sada radi u našoj zemlji po pitanju usporavanja širenja virusa mogao bi biti prepoznat i od strane sportskih organizacija.

Euroliga je, baš kao i sva sportska natjecanja, prekinuta uslijed pandemije koronavirusa, a konačna odluka je donešena prije točno mjesec dana. Vrhuška organizacije traži model po kojem bi čim prije, ali bez popuptanja po pitanju sigurnosti, nastavila natjecanje.

Unatoč mnogim nagađanjima, prezentiranjima raznoraznih rješenja, zasjedanja u vidu udaljenih konferencija video-linkom, za konačnu ćemo odluku još pričekati.

Ergin Ataman, trener turskog Anadolu Efesa čija je jedna od velikih uzdanica hrvatski reprezentativac Krunoslav Simon, iznio je svoje viđenje problema:

Mislim da se Euroliga neće nastaviti do kraja svibnja, a veliki će biti izazov to postići i u srpnju i kolovozu. Imamo momčadi iz 10 različitih zemalja, a svaka će imati svoje mjere na snazi za suzbijanje širenja virusa. Svi će se htjeti zaštititi, tako da nije realno da doigravanje počne.

 

 

No jedna od mogućnosti jest da se završnica odigra u jednoj državi kojoj bi se dodijelilo domaćinstvo:

„Razmatra se igranje u jednoj zemlji koja bi imala najmanji broj zaraženih. Ako uzmete u obziro situaciji u Grčkoj, Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj ili Srbiji, tamo bi krajem svibnja moglo biti najsigurnije. Svi bismo bili smješteni u najviše dva hotela, a utakmice bi se igrale bez gledatelja. No mogle bi se gledati u prijenosima diljem svijeta.“

Riječi ove sezone najboljeg sastava Eurolige zvuče kao da imaju težinu, a po pitanju zaraženih na ovom mini-popisu od Hrvatske (1,600) manje u trenutku pisanja ima samo Slovačka (742), dok Grčka (2,114), Srbija (3,630) i Češka (5,991) sve imaju više.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)


Tagovi

Krunoslav Simon

Ostale Vijesti