Nakon odstupanja s pozicije, Divac se još jednom osvrnuo na propuštanje Dončića na draftu 2018.

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 16.08.20. | 15:27

Legenda Kingsa priznala je vlastitu odgovornost.

Vlade Divac tijekom tjedna na zalasku dao je ostavku na mjestu generalnog menadžera Sacramento Kingsa.

Na taj je nečin stao iza svojih riječi koje je izrekao kada je preuzimao funkciju:

“Kingsi će za dvije godine biti puno bolja momčad nego sad. Ako ne bude tako, spreman sam otići.”

Nije doduše reagirao u skladu s izrečenim nakon dvije godine već nakon tri i pol, ali svejedno – rijetki bi bili dosljedni na način na koji bivša legenda srpske i jugoslavenske košarke jest.

Jedna od najočitijih Divčevih propusta jest što je na NBA draftu 2018. drugim izborom birao Marvina Bagleya III, a ne Luku Dončića kada je imao priliku.

Osim što je očigledno da je Slovenac već sad uvjerljivo najbolji igrač u klasi, Dončić ne samo da je europski igrač već i iz regionalnog bazena iz kojeg dolazi i Divac, te se cijelo vrijeme nameće dojam da je sad već bivši prvi operativac Kingsa njega jednostavno morao prepoznati.

“To je bila tad moja odluka.”, rekao je danas za lokalne novine Sacramento Bee.

“Još uvijek vjerujem da Marvin ima velik prostor za napredovanje. Ali trebao sam više vremena da to dokažem. Siguran sam da će on sâm mnoge razuvjeriti. Ali u ovoj ligi se očekuje učinak odmah.”

U prve dvije sezone Bagley je upisao prosjek od 14.8 poena po susretu, no ova nije bila dobra za mladog igrača. Niz ozljeda doveo je do toga da je odigrao svega 13 utakmica u 2019./2020. kampanji.

Dončić je po mnogima već danas među nekoliko najboljih igrača lige. Štoviše, da su njegovi Mavsi kojim slučajem u top četiri momčadi Zapada, bio bi u puno ozbiljnijim špekulacijama oko MVP nagrade.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Divac cheerleader ⁦<a href="https://twitter.com/MarcosBreton?ref_src=twsrc%5Etfw">@MarcosBreton</a>⁩ says Divac owns all his failures. ⁦<a href="https://twitter.com/bryancking?ref_src=twsrc%5Etfw">@bryancking</a>⁩<br>Vlade Divac speaks: How the Sacramento Kings GM lost his job | The Sacramento Bee <a href="https://t.co/NAckTsayVU">https://t.co/NAckTsayVU</a></p>&mdash; Steven Harmon (@ssharmon) <a href="https://twitter.com/ssharmon/status/1294795415594782721?ref_src=twsrc%5Etfw">August 16, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Bob Donnan/Reuters)

 


Tagovi

Sacramento KingsNBANBA draftLuka DončićMarvin BagleyVlade Divac

Ostale Vijesti