Darren Yamashita-USA TODAY Sports
Darren Yamashita-USA TODAY Sports

Najveća diva NBA-a brutalno zakucavala, New York skandirao 'MVP' genijalnom Slovencu

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 07.02.24. | 08:09

Stvari su krenule na bolje za Maverickse...

Svedemo li priču isključivo na ofenzivni dio igre, onda je praktički nemoguće pronaći bolji bekovski tandem NBA lige od onog koji sjedi u dvorištu Dallasa. A Luka Dončić i Kyrie Irving su noćas demonstrirali upravo tu tezu – kada su zdravi i motivirani, može im se staviti soli na rep.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Irving je trejdan iz Brooklyna prije godinu dana, ali nije nikada zapravo otišao iz New Yorka. Kako bi i mogao kada je tamo odrastao i kada mu je dobar dio obitelji i prijatelja na njujorškoj adresi. Pa kada su već svi oni stigli u Barclays Center, Irving nije mogao ništa drugo nego – zabaviti ih na parketu.

Stavio je 31 godišnjak 36 poena, a onda se dugo vremena nakon 119-107 pobjede Dallasa nad Netsima zadržao potpisujući autograme i poziravši za selfije. Valjda čovjek ima osjećaj i da je ostao nešto dužan bruklinškoj publici koja je ne tako davno vjerovala da će Netsi postati nova NBA dinastija. Na kraju su, međutim, pesimisti stigli na štih – jer Irving, Kevin Durant i James Harden nisu potrajali pod istim krovom i planovi Netsa s velikim triom su ubrzo neslavno propali.

Nakon briljantne utakmice, Irving je pričao o svojoj kratkoj gaži u Brooklynu.

„Stvari su mogle biti drugačije, jasno. Da se nisam ozlijedio protiv Milwaukeeja, da Durant nije zagazio liniju za tri poena, da li onda pričamo o drugačijoj ostavštini? Da Harden nije zatražio trejd? Sve te priče što bi i kako bi, nadam se da će prestati. Ja sam otišao iz Brooklyna jer sam se trebao maknuti iz okruženja u kojem se nisam mogao posvetiti isključivo košarci“, pojasnio je osebujni Irving kojemu je publika zviždala kada je prvi put taknuo loptu, da bi hejtere okrenuo na svoju stranu kako je utakmica odmicala svome kraju. Osobito nakon brutalnog zakucavanja u trećoj četvrtini.

„To je bilo nevjerojatno, baš impresivno“, komentirao je Dončić zakucavanje koje je Irving pozvao za sebe.

A Dončić je također bio briljantan u pobjedi, zabio je slovenski playmaker 35 poena, a dodao je i 18 skokova i devet asistencija za 43 minute igre. S tribina Barclays Centera u jednom se času moglo čuti i skandiranje „MVP, MVP“…

„Da li je to impresivnije ili Irvingovo zakucavanje? Definitivno zakucavanje“, dodao je Dončić nakon ogleda u kojem su Mavericski nakon prve četvrtine inmali vodstvo 31-24, prije nego je Irving zabio svoja četiri uvodna šuta, uključujući i dvije trice za deset poena u drugoj dionici, a vodstvo je uskoro dostiglo dvoznamenkastu razliku.

Netsi su se vratili u igru kasno u trećoj dionici, samo da bi im ambicije ugušio Dončić s dvije uzastopne trice, a Dallas u posljednju dionicu ponio prednost 95-77.

Mikal Bridges je u porazu Netsa stavio 28 poena, Royce O'Neal je zabio 18, a Netsi su se još jednom vratili u utakmicu na pet minuta prije kraja kada su smanjili na 107-101, a onda je Irving pospremio dvije trice zaredom i usput prelomio utakmicu.

„Nije jednostavno igrati protiv Dallasa. Irving ima nevjerojatnu mogućnost kreiranja šuteva protiv bilo kojeg braniča i zabio je neke ključne poene za Dallas“, komentirao je nakon poraza strateg Netsa Jacques Vaughn.

Ben Simmons je za Netse dodao devet poena, devet skokova i sedam asistencija.

Trener Dallasa Jason Kidd istaknuo je kako je Irving sjajan za mlade igrače Mavericksa, što je sjajna stvar za Maverickse.

Sada samo mora ostati zdrav i zatomiti svoju ćudljivost (ako je to uopće moguće) jer Dallas itekako Dončić i društvo itekako trebaju njegovu pomoć. Mavericski su, naime, na osmom mjestu Zapadne konferencije s omjerom od 28 pobjeda i 23 poraza i u žestokoj borbi za mjesta koje vode u play-in turnir. Sigurnost i garanciju playoff košarke koju donosi šesta pozicija bježi dvije pobjede…

NBA rezultati, 6. veljače

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder      124-117

Indiana Pacers - Houston Rockets    132-129

Brooklyn Nets - Dallas Mavericks    107-119

Miami Heat - Orlando Magic       121-95

New York Knicks - Memphis Grizzlies  123-113

Chicago Bulls - Minnesota Timberwolves 129-123 (produžetak)

Phoenix Suns - Milwaukee Bucks     114-106

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBADallas MavericksBrooklyn NetsLuka DončićKyrie Irving

Ostale Vijesti