Moguće je i to – jedan koš u cijeloj četvrtini!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.07.18. | 12:16

Afričke košarkaške kvalifikacije odjednom nam postaju zanimljive

Dogodilo se i to! Jučer u sklopu afričkih kvalifikacija za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Kini iduće godine, Srednjoafrička Republika i Obala Bjelokosti igrale su utakmicu zadnjeg kola kvalifikacija u prvoj fazi, no nama je najzanimljivija samo prva četvrtina te utakmice. Često se u košarci na početku utakmice javlja „hrđa“ kod nekih igrača, no Srednjoafrikanci i Bjelokošćani su onda u potpunosti „zahrđali“. Naime, ono što se dogodilo u prvih deset minuta tog susreta zaista je za sve sportske almanahe.

Prvi interval završen je s, pazite sad, 11:2 za domaću Srednjoafričku Republiku, no kako smo za prve poene na utakmici čekali „samo“ dvije minute činilo se kako će obje reprezentacije ući u ritam i nadoknaditi promašaje. To se ipak nije dogodilo. Led je probio domaćin tricom nakon malo više od dvije minute igre, dok smo za prve poene Obale Bjelokosti morali čekati malo više od četiri minute. Ispostavilo se na kraju da su to bili i jedini poeni Bjelokošćana u četvrtini, dok je „moćni“ napad domaćih do kraja uspio skupiti čak 11 poena. Od ukupno 11 šuteva iz igre u toj četvrtini Obala Bjelokosti zabila je samo jedan, nisu imali niti jedno slobodno bacanje i zbog toga su na kraju i izgubili sa 69:60, no to ih na kraju nije koštalo prolaza jer je Mozambik u kasnijem terminu poražen od nedodirljivog lidera grupe Senegala.

Provjerite i na svoje oči što se dogodilo jučer u glavnom gradu Senegala Dakaru, gdje Srednjoafrička Republika igra svoje domaće utakmice.

> ODIGRAJ AZIJSKE KVALIFIKACIJE

> ODIGRAJ EUROPSKE KVALIFIKACIJE

> ODIGRAJ AMERIČKE KVALIFIKACIJE

(Foto: FIBA.com)


Tagovi

košarkakvalifikacije za SP u košarci

Ostale Vijesti