Legendarni NBA trener priznao: Trebao sam Bobija više koristiti

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.12.19. | 14:20

Kad igra, Boban je u napadu nezaustavljiv.

U jučerašnjem dvoboju Dallasa i New Orleansa, zablistao je srpski gorostas Boban Marjanović. Odigrao je utakmicu sezone, zabio 15 poena i uhvatio 16 skokova. Nakon utakmice, njegov bivši trener iz doba u Detroit Pistonsdima - Stan Van Gundy - priznao je pogrešku koju je s njim napravio. 

Naime, u ljeto 2016. godine Pistonsi su potpisali Marjanovića kao free agenta, no početkom 2018. su ga zamijenili u LA Clipperse. U prvoj sezoni, Bobi je odigrao 35 utakmica uz 8.4 minute koliko je prosječno provodio na parketu, a unatoč mizernoj minutaži, imao je odlične brojke - 5.5 poena te 3.7 skokova. Sljedeće sezone, do kraja siječnja kada je zamijenjen, upisao je 19 nastupa uz slične brojke kao u prethodnoj sezoni, a u tih godinu i pol tadašnji trener Pistonsa, spomenuti Van Gundy - nije smatrao kako mu srpski centar može biti stožeran igrač ili barem zauzimati neko bolje mjesto u rotaciji. 

No, nakon jučerašnje utakmice, trener koji je Orlando doveo do NBA finala 2009. godine, rekao je kako je to bila pogreška. 

"Trebao sam ga koristiti više, stvarno sam trebao. I mislim da ima i drugih trenera koji bi rekli isto. Kao trener stalno razmišljate o obrambenom dijelu igre, gdje Boban može biti problematičan, ali čovjek je u napadu nezaustavljiv i nesebičan. Odličan je šuter, odlično gađa slobodna bacanja, dobar je dodavač. Volio bih da sam mu dao da igra više", rekao je Van Gundy. 

Marjanović ove sezone u Dallasu ima 13 minuta u prosjeku, postiže 7.5 poena i hvata 5.5 skokova.

(ftoo: Reuters)


Tagovi

Boban MarjanovićNBAStan Van Gundy

Ostale Vijesti