LeBron arhivirao Houston, čeka Zupca ili Jokića u finalu Zapada

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.09.20. | 09:07

LA Lakersi su prvi finalisti zapadne konferencije.

Lakersi su u petoj utakmici polufinala riješili Houston s uvjerljivih 119:96. Uglavnom kao svaki put dosad, presudna figura bio je LeBron James. Lakersi su igrali u Kraljevom ritmu koji je susret završio s 29 poena, 11 skokova i sedam asistencija, što je bilo dovoljno za četvrtu uzastopnu pobjedu nad Rocketsima i prolaz u konferencijsko finale brže nego što se to možda očekivalo.

Izabranici Franka Vogela tako su prekinuli najduži post u klupskoj povijesti kada je u pitanju ulazak u finale Zapada. Trener Lakesa prihvatio je igru svog kolege Mikea D’Antonija i na teren poslao nisku petorku kako bi se suprotstavili suparniku namještenom za ovakvu vrstu košarke. Poslao je na parket Markieffa Morrisa umjesto JaValea McGeeja i to je na kraju dalo rezultat. Morris je završio sa 16 poena, uz 6/7 iz igre.

Lakersi su, sukladno rezultatu, bili mnogo bolji od protivnika u šutu s distance. Pogodili su 19 od 37 ispaljenih pokušaja za tri poena, dok je Houston ostao na samo 13/49, što će reći - Rakete su poražene vlastitim oružjem...

Momčad iz srca Kalifornije je od samog početka susreta nametnula je ritam u kojem se Houston jednostavno nije mogao snaći. Lakersi su susret započeli serijom 17:4, da bi razlika otišla i na 22 poena (33:11), a na prvom malom odmoru rezultat je bio 35:20. Od tad pa do kraja treće četvrtine, koju su Lakersi također završili s razlikom od 15 poena, te ukupnom distancom od čak 26 poena (95:69), Houston je samo jednom uspio prići na osam poena minusa (48:40), ali je ta kratka inicijativa Teksašana brzo bila ugušena. Sve što je viđeno do kraja susreta bila je čista rutina Lakersa.

Nije ni moglo biti bitno drugačije kad je James Harden ponovo bio jedini raspoložen za igru. Najbolji košarkaš Hostona bio je najefikasniji igrač utakmice s 30 poena (12/20 iz igre), a prvi sljedeći na listi strijelaca  bio je Jeff Green s 13 poena! Russell Westbrook ponovo je izgledao kao izgubljen slučaj sa samo 10 poena (4/13 iz igre) i jedino po čemu će biti upamćen u ovom susretu jest svađa s bratom Rajona Ronda koji mu je kraj aut-linije mahao u znak oproštaja zbog eliminacije sredinom posljednje dionice. Gordon, Covington i Tucker zajedno su jedva sakupili 18 poena... Kod Lakersa Kyle Kuzma je imao 17, Danny Green 14, a Anthony Davis 13 poena, uz 11 skokova.

Lakersi sad čekaju protivnika u konferencijskom finalu, a to će biti Denver ili Clippersi. Momčad Doca Riversa vodi 3:2 u toj seriji, a šesta utakmica igrat će se u nedelju19 sati po srednjoevropskom vremenu.

(foto: Action Images)

 


Tagovi

NBAkošarkaLos Angeles LakersHouston Rockets

Ostale Vijesti