Kawhi smije, drugi ne: NBA kaznila Wolvese zbog odmaranja zvijezde

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 28.02.20. | 12:10

Svi su pred statutom jednaki, ali su neki ipak jednakiji.

NBA liga s 25 tisuća dolara kaznila je Minnesota Timberwolvese jer su odmarali svoju novopridošlu zvijezdu D'Angela Russela u nedjeljnjoj utakmici protiv Denver Nuggetsa.

Momčad je njegov izostanak i prikazala kao ''planirani odmor'' što se čelnicima lige nije svidjelo, s obzirom da su ''procijenili'' da je bio zdrav te je mogao i morao igrati. Ipak, razlog što su se Wolvesi odlučili na ovakav potez jest prevencija od daljnjih Russellovih ozljeda, s obzirom da ima lijepu povijest istih ove sezone.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">The Timberwolves have been fined $25,000 for violating the league’s player resting policy when team rested D’Angelo Russell -- a healthy player -- during a road game on Feb. 23.</p>&mdash; Shams Charania (@ShamsCharania) <a href="https://twitter.com/ShamsCharania/status/1233154555082309632?ref_src=twsrc%5Etfw">February 27, 2020</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ipak, liga ne tolerira prevenciju već samo i isključivo sanaciju, no postavlja se pitanje vjerodostojnosti. Javna je tajna da Los Angeles Clippersi, odnosno tim oko Kawhija Leonarda, donosi okvirni plan njegovog propuštanja utakmica još prije sezone radi problema s koljenom, a unaprije je odlučeno na aktualni MVP finala neće odigrati niti jedan blok back-to-back utakmica, već samo jednu u svakom.

Quot licet Iovi, non licet bovi, reklo bi se u antičko doba, no ovaj slučaj tumači se kao kršenje odredbe lige o odmaranju igrala dovedene 2017. U njoj stoji, između ostalog, kako se zdravi igrači ne smiju odmarati u visokoprestižnim utakmicama u nacionalnom prijenosu, a visina kazni može ići i do 100 tisuća dolara.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Kawhi LeonardD'Angelo RussellKaznaNBAMinnesota Timberwolves

Ostale Vijesti